28 / 04 / 2024

Vakıf Katılım, 630 milyon TL kira sertifikası ihraç etti!

Vakıf Katılım, 630 milyon TL kira sertifikası ihraç etti!

Vakıf Katılım, yılın ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi. Vakıf Katılım’ın iştiraki Vakıf Varlık Kiralama A.Ş aracılığı ile gerçekleştirdiği kira sertifikasının 630 milyon lira olduğu belirtildi...



Vakıf Katılım, yılın ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi.  Vakıf Katılım’ın iştiraki Vakıf Varlık Kiralama A.Ş aracılığı ile gerçekleştirdiği kira sertifikasının 630 milyon lira olduğu belirtildi...

Vakıf Katılım, yılın ilk kira sertifikası ihracını 16 Ocak'ta gerçekleştirdi. Kira sertifikasının tutarı 630 milyon lira olarak belirledi. Anadolu Ajansı'ndan alınan habere göre, kira sertifikası ihracı 76 gün vadeli olarak yapıldı.

Vakıf Katılım'ın iştiraki Vakıf Varlık Kiralama A.Ş aracılığı ile 16 Ocak 2020 tarihinde 76 gün vadeli, 630 milyon lira tutarında nitelikli yatırımcıya satış yöntemiyle kira sertifikası ihracı yapıldı.

Vakıf Katılım'dan yapılan açıklamada, Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) verilerine göre; katılım bankaları arasında 2019'da en fazla yurt içi lira kira sertifikası ihracı gerçekleştiren ve 2020 yılı için SPK'dan 12 milyar liralık kira sertifikası ihraç tavanı onayı alan Vakıf Katılım, senenin ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi.

Vakıf Katılım’ın paydaşı Vakıf Varlık Kiralama A.Ş aracılığı ile 16 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirdiği 630 milyon lira tutarında ve 76 gün vadeli kira sertifikası ihracı yatırımcının ilgisini çekti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, "Vakıf Katılım olarak temel amacımız, sadece katılım bankacılığı sektöründeki mevcut pastadan pay alarak büyümek değil, bu sektörü ve dolayısıyla ülkemizin ekonomisini daha da büyütmektir." şeklinde konuştu.

Göktaş, 2019'da 36 tertip kira sertifikası ihracıyla nitelikli yatırımcılardan toplamda yaklaşık 9 milyar liralık fon sağladıklarını ve 16 Ocak 2020 tarihinden itibaren tedavülde yaklaşık 2,6 milyar liralık kira sertifikalarının bulunduğunu söyledi.

İkram Göktaş, Vakıf Katılım'ın son 2,5 senede 77 tertip halinde yaklaşık 16,6 milyar liralık kira sertifikası ihracının başarıyla tamamladığını söyleyerek, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"2017'de başlamış olduğumuz kira sertifikası ihraçlarımızla Vakıf Varlık Kiralama iştirakimiz üzerinden 70 ihraç gerçekleştirerek yaklaşık 15,7 milyar TL’lik bir rakama ulaştık. Diğer yandan Katılım Varlık Kiralama iştirakimiz üzerinden yaptığımız 7 ihraç neticesinde sağlanan yaklaşık 903 milyon TL'lik fonlama ile özel sektör şirketlerinin katılım bankacılığı sermaye piyasası araçlarını kullanmalarına aracılık ettik. Gelecek dönemde de belli başlı pek çok sektörde planlamakta olduğumuz yeni kira sertifikası ihraçlarımız ile katılım finans prensiplerine uygun sermaye piyasası ürünleri vasıtasıyla nitelikli firmalarımızın fonlama kaynaklarını zenginleştirmeyi ve tüm gücümüzle ülkemiz ekonomisine destek olmayı sürdüreceğiz."


 


Geri Dön