28 / 04 / 2024

Vakıf Katılım en yüksek tutarlı yurt içi TL kira sertifikası ihracına imza atan kurum oldu!

Vakıf Katılım en yüksek tutarlı yurt içi TL kira sertifikası ihracına imza atan kurum oldu!

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş,



Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, "Bankacılık Söyleşileri" kapsamında Anadolu Ajansı muhabirine Vakıf Katılım ve sektörün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dönemindeki çalışmaları hakkında önemli bilgiler verirken, geleceğe ilişkin öngörülerini de paylaştı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, sektörün, bugüne kadar karşılaştığı her zorluğun üstesinden her daim güçlenerek çıktığını dile getiren Göktaş, ülkenin mali ve teknik anlamda çok güçlü bir finans sistemi bulunduğunu ve kriz durumlarına karşı da oldukça deneyimli olunduğunu söyledi.

Göktaş, koronavirüs salgınıyla beraber olağanüstü bir sürece girdiklerini, bunun çok beklenmedik bir durum olduğunu belirtti.

Vakıf Katılım en yüksek tutarlı yurt içi TL kira sertifikası ihracına imza atan kurum oldu!

2 Temmuz 2020 tarihinde yaptıkları 1,03 milyar TL'lik işlemle katılım finans kurumları arasında bir günde en yüksek tutarlı yurt içi TL kira sertifikası (sukuk) ihracına imza atan kurum olduklarını dile getiren Göktaş, şöyle konuştu:

"Son 3,5 yılda 108 ihraç ile toplamda ulaştığımız 24 milyar TL'lik hacimle 'lider katılım finans kuruluşu' olarak 'referans kurum' olma vizyonumuz doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğimizi görüyoruz. Ayrıca, özel sektör firmalarımızın fon toplamalarına aracılık ettiğimiz toplamda 903 milyon TL'lik 7 kira sertifikası ihracı ile katılım finans sermaye piyasalarının gelişmesine de katkı sağlıyoruz. Pandemi sürecinden kaynaklanan engellere rağmen şubeleşme çalışmalarımızı da ara vermeden sürdürdük. Müşterilerimize daha yakın olma stratejimiz kapsamında şube açılışlarıyla toplamda 115 şube sayısına ulaştık ve çalışan sayımızı 1.500'ün üzerine çıkardık."


Geri Dön