Yeni Şirketler

Vakıfbank Ataşehir`e taşınıyor

Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman, İstanbul Ataşehir'deki TOKİ arazisine taşınma planlarına ilişkin olarak, "Bize derli toplu, altyapısı iyi bir finansal alan olma önerisi gelince biz de buraya olumlu baktık" dedi.

Karaman, Ataşehir'deki 450 dönüm civarındaki TOKİ arazisinin tamamen finansal alan yapılma kararı alındığını ve kendilerine de bu konuyla ilgili olarak öneri geldiğini söyledi.
Ataşehir'i tercih etmelerinin en önemli nedeninin, personel için çok iyi konut arzı imkanı vermesi olduğunu ifade eden Karaman, personeli Ankara'dan İstanbul'a getirdiklerinde trafik sorunundan en az etkilenecek bir ortam hazırlamak istediklerini, Ataşehir'in de bunu sağlayabilecek yapıda olduğunu vurguladı.
2009 sonuna doğru taşınacaklarını bildiren Karaman, maliyetin taşınma kararlarında etkili bir unsur olmadığının altını çizerek, İstanbul'a taşınmanın bankaya çok daha fazla sinerji ve katma değer yaratacağına inandıklarını dile getirdi. Finans sektörünü aynı lokasyonda oluşturmanın görüntü ve işlevsel olarak da faydalı olacağını dile getiren Karaman, Ataşehir'in Levent'e göre arsa maliyeti açısından ciddi fark yaratacağını ve kendileri açısından en az yüzde 50 gibi bir maliyet avantajı ortaya çıkacağını kaydetti.