Genel

Vakıfbank'ın İstanbul'da 1200 TL kira yardımı mutlu etti!

Takvim gazetesi yazarı Faruk Erdem, Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan ile sohbetini, gazetedeki köşesine taşıdı. İşte  Vakıfbank'ta göreve başladığında ilk kararı 'İstanbul'a taşınmak' olan Süleyman Kalkan'ın açıklamaları...

İşte o yazı;

'Bin 200 TL kira yardımı mutlu etti'

Finans dünyası kamu bankalarındaki üst yönetim değişikliğini konuşmaya devam ediyor. Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın önceki gün Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevine geldiği saatlerde biz de İstanbul'da Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan ile sohbet etme imkanı buluyoruz. Haber henüz bize yeni ulaşmışken, Süleyman Kalkan bir yorumda bulunmuyor. Biz de Vakıfbank'ı konuşmaya başlıyoruz.

Vakıfbank'ta göreve başladığında Süleyman Kalkan'ın ilk kararlarından birisi 'İstanbul'a taşınmak' olmuştu.

Bekarlara zorunlu

Hatta o günlerde yine bir sohbetimizde 'banka için yapabileceğim en iyi hizmetlerden birisi İstanbul'a taşınmak' demişti.

şžimdi bunu başarmış olmanın mutluluğunu duyuyor: 'Bu konu her gelen yöneticinin gündeminde olmuştu. Fakat kimse başaramamıştı. Ben söylediğimde de 'nasılsa olmaz' tavrıyla karşılaştım. Ama başardık.

şžimdi herkes çok mutlu. Bu iş banka için adeta bir rüya idi.

Rüya gerçekleşti...' Süleyman Kalkan, 350 Vakıfbank çalışanının Ankara'dan İstanbul'a taşındığını belirterek, şu bilgileri veriyor: 'Öncelikle erkeklerin tümünü mecbur tuttuk.

Bekarları da mecbur tuttuk. Bir tek evli bayanlara ayrımcılık yaptık. Onlar isterlerse gelsinler dedik. Eşlerinin iş durumunu göz önüne aldık. Onlardan da İstanbul'u tercih edenler oldu.

Buraya gelip denizi görünce herkes çok mutlu oldu...' çalışanları mağdur etmediklerini de anlatıyor Kalkan.

Bunun için 2 yıl boyunca 1.200 TL kira yardımı yapıldığını söylüyor. Taşınmadaki başarılarının diğer bankalara da örnek olacağını belirtiyor ve ekliyor: 'Başardık çünkü koyduğumuz prensipten taviz vermedik ve uyguladık. Ayrımcılık yapmadık.'

Faruk Erdem / TAKVİM