29 / 04 / 2024

Vakıflar, 25 bölgede müze açacak!

Vakıflar, 25 bölgede müze açacak!

Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ruşen Balta, 25 bölge müdürlüğünde en az bir müze açma çalışmaları olduğunu söyledi



Ruşen Balta, Diyarbakır Kervansaray Oteli'nde Vakıflar Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Müzelerde Planlama ve Projelendirme" seminerinin açılışında yaptığı konuşmada, müzelerin insanları geçmişten geleceğe bağlayan önemli yerler olduğunu bildirdi.

Kültür eserlerinin müzelerde korunduğunu, teşhir edildiğini, yaşatıldığını ifade eden Balta, şöyle konuştu:

"Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak elimizde pek çok tarihi bina var, bunların içerisinde kullanılmış eser olan eşyalar var. Bunları müzede teşhir etmemiz kaçınılmazdır. İlk müzecilik faaliyetimiz 1914 yılında yapılmış. Daha sonra duraklama oldu ancak 2003 yılından itibaren tekrar müzecilik işlerine ağırlık verdik. 2007 yılında Ankara, Edirne, Konya, Tokat, Gaziantep ve Kastamonu'da 6 müze açtık. 25 bölge müdürlüğünde en az bir müze açma çalışmamız var. Şu anda Sivas, Kayseri, Niğde, Kütahya, Samsun, Diyarbakır, Malatya, Erzurum, Bitlis, İstanbul Özbekler Tekkesi, İstanbul Akaretler Atatürk Evi, İstanbul Haseki Külliyesi'ni müzeye çevirme çalışmalarımız halen devam ediyor. Bu müzelerde çalışan elemanlarımızın daha iyi hizmet vermesi için, hizmet içi seminerlere önem veriyoruz. Geçen yıl bu seminerin 1. bölümünü Antalya'da yapmıştık."

Daha sonra, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu, katılımcılara "Sergileme, Tasarım, Müzecilik Eğitimi" konusunda bilgi verdi.

Seminer 5 gün sürecek.
AA


Geri Dön