08 / 11 / 2024

Vakıflar Gaziantep'te 12 dükkanı kiraya veriyor!

Vakıflar Gaziantep'te 12 dükkanı kiraya veriyor!

Gaziantep'te, son yıllarda tarihi mekanların restorasyonunda hızlı bir gelişme gözleniyor




Kentin değişik bölgelerinde bulunan tarihi mekanlar arasında bulunan Buğday Han, Zincirli Bedesten, Millet Hanı, Tütün Hanı gibi tarihi mekanlar hem restore edilerek yok olmaktan kurtarılıyor, hem de bu mekanlarda bulunan iş yerleri açık artırma usulu ile kiraya verilerek, önemli miktarlarda gelir elde ediliyor.

Bu mekanların yanı sıra, vakıflara ait olan mekanlara yapılan iş merkezleri de önemli gelir elde edilen mekanlar olarak karşımıza çıkıyor.

Gaziantep'te, son olarak yapımı tamamlanan Vakıflar İş Merkezi'deki 12 dükkan ve 9 büro da gelir elde etmek için kiraya veriliyor.

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi mekanları restore ederek açık ihale usulu ile karaya verdiklerini ve bu sayede gelirlerini de arttırdıklarını söyledi.

Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait olan bir çok mekanda daha önce çok düşük fiyatla kiracı olarak oturanlar, şimdi daha yüksek kira verdiklerine dikkat çeken Güven, "Örneğin, Zincirli Bedesten ve Buğday Hanı gibi tarihi mekanlar, yaptığımız restorasyon çalışmaları sonucunda esnafımız için daha kullanışlı hale geldi ve aynı zamanda da tarihi ve kültürel mekanlarımızı korumuş olduk. Bu çalışma, gelirimizin de artmasını sağladı" diye konuştu.

-"HEM TÜCCAR HEM MEMUR GİBİ ÇALIŞIYORUZ"-
Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak hem tarihi mekanları, hem de diğer iş yerlerini kiraya verirken çok titiz davrandıklarına işaret eden Güven, "Kiralama işi açık artırma usulu ile oluyor ve mekanlarımızın gerçek değerinden kiraya verilmesi için gereken her türlü gayreti gösteriyoruz. Bu konuda, hem bir tüccar hem de memur gibi bir çalışma içerisinde bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait olan gelir getirici 500 iş yeri ve büroları bulunduğunu ifade eden Güven, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yıllık gerimiz 2007 yılında 1,5 milyon lira idi. Bu rakam, 2008 yılında 2,5 milyon liraya, 2009 yılında ise 3,6 milyon liraya çıktı. 2010 yılı hedefimiz ise yıllık gelirimizi 5 milyon liraya çıkartabilmek. Vakıflar Bölge Müdürlüğü alarak, özellikle kira gelirlerimizin artması, tarihi ve kültürel mekanların restorasyonunun artmasına da neden oluyor. Elde etmiş olduğumuz gilirleri kaynak olarak kullanarak, tarihi mekanların restorasyonuna hız veriyoruz. Gaziantep, gerçekten tarihi ve kültürel mekanların yoğun olarak bulunduğu bir il. Tarihi mekanlar arasında, hanlar, hamamlar, camiler, tarihi Antep evleri gibi değişik kültürel mekanlarımız var. Son yollarda, kültürel bilinçlenmenin artmasına paralel olarak, restorasyon çalışmalarına daha çok önem verildiğini görüyoruz. Bu konuda, özel sektör de çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar, tarihi ve kültürel mekanların yok olmaktan kurtarılması ve turizme kazandırılması açısından son derece önemli."
AA


Geri Dön