27 / 04 / 2024

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.



Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kent Ormanı'nın yanı başındaki araz,ye otal yaptırmak için harekete geçti. Vakıflar, 436 milyon 219 bin TL maliyetli otel inşaatı karşılığında araziyi,  21 yıllığına kiraya vermek için ihale açtı.

İstanbul Vakıflar birinci Bölge Müdürlüğü Resmi Gazete’ye verdiği ilana göre, Hacı Osman Bayırı ile Tarabya Bayırı Caddesinin kesiştiği kavşakta bulunan ve Atatürk Kent Ormanı’nın yanında yer alan araziyi  ihalaye açtı.

İNŞAAT MALİYETİ 436 MİLYON 219 BİN TL...

Sarıyer İstinye 388 ada, 43 parseli, yapım karşılığı ihaleyle kiraya verecek olan Vakıflar, inşaat maliyetini 436 milyon 219 bin 760 TL olarak belirledi. Arazinin mülkiyeti “Sultan Bayezid Han-ı Sani Bin Mehmed Han-ı Sani Vakfı” adına gözüküyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü nden Atatürk Kent Ormanı nın yanına otel! İstanbul un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

İHALE EURO ÜZERİNDEN YAPIALCAK!

Vakıflar, 9 bin 360 metrekarelik araziyi 21 yıllığına kiralayacak. Bunun ilk 4 yılı proje ve inşaat için ayran Vakıflar geri kalan 17 yıl ise kullanma-işletme süresi olacak şekilde planladı.

Vakıflar birinci yıl aylık 3 bin Euro kira alacak. 2, 3 ve dördüncü yıllardaki kira, bir önceki yılın yüzde 2,5 artışına göre hesaplanacak. Beşinci yılda aylık kira 310 Euro olacak. Daha sonraki yıllarda ise kira yüzde 2,5 arttırılacak. Kira bedelleri ve kira artış oranları ihale sırasında verilecek olan tekliflere göre artacak.

ARAZİ, TURİZM TESİS ALANLARINDA YER ALIYOR!

Vakıfların ihaleyle kiraya vereceği arazi, 29 Temmuz 2003 tasdik tarihli olan ve halen yürürlükte bulunan imar planlarına göre “Turizm Tesis Alanları’nda” kalıyor. 

Vakıflar, 24 yıl önce turizm alanına alınmasına karşın, arazi ile ilgili bugüne kadar bir girişimde bulunmamıştı. 

Resmen başlıyor! O kente 945 milyon TL'lik 172 odalı otel geliyor!

Kayseri Melikgazi'ye 78 odalı yeni otel geliyor! 97 milyon TL'ye mal olacak!

Geri Dön