30 / 04 / 2024

Validebağ'da mahallelinin nöbeti sürüyor! Polisin de...

Validebağ'da mahallelinin nöbeti sürüyor! Polisin de...

Validebağ Korusu’nun yanındaki alana cami yapımıyla ilgili 6 gün önce başlayan protestolar devam ediyor. Koruya gece yarısı çevik kuvvet ve TOMA'larla birlikte inşaat kamyonları geldi.



Acıbadem Mahallesi'nde gece-gündüz nöbetleşe devam eden eylemde, zaman zaman gerginlik üst düzeye çıkıyor. Dün öğle saatlerinde nöbet bölgesinde yağmura önlem için naylon brandadan derme çatma çadırlar kuruldu. Acıbadem Caddesi’nde toplanan 200 kişi, ‘Validebağ bizimdir, bizim kalacak’, ‘Diren Validebağ, diren Çamlıca-Ata yeşil alanı’ yazılı pankartlarla, “Her yer talan, her yer yolsuzluk”, “Susma sustukça her yer beton olacak”, “Cami bahane rant şahane” sloganları atarak yürüdü. Grubu inşaat alanında TOMA ve Çevik Kuvvet polisi karşıladı. 


İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da dün saat 15.00’te avukatlarla birlikte Validebağ’a geldi. Kocasakal burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:


 “Konusu suç teşkil eden hiçbir şey idari faaliyet sayılamaz. Mahkeme kararına rağmen burada yapılan hukuksuzluğa ortak olan herkes suça ortak olmaktadır. Kimse yargı kararına meydan okuyamaz. Tüm yetkililer yargı kararını ivedilikle yerine getirmelidir. Aksi takdirde İstanbul Barosu olarak gerekeni yapacağız. Burada bir rant meselesi var. Mesele bir ibadet yeri, bir inanç meselesi değildir. Toplumların elbette ki ibadethaneye de ihtiyaçları var ama en az onun kadar sağlıklı bir çevreye, doğaya da ihtiyaçları var. Zaten doğayı, ağacı, yeşili korumakta bir ibadettir. Gerçek Müslümanlar da bunu çok iyi bilirler.”


Hürriyet




Geri Dön