30 / 04 / 2024

Van Edremit'te sahil bandı projesi başlıyor!

Van Edremit'te sahil bandı projesi başlıyor!

Edremit Kaymakamı ve Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Edremit’te sahil bandı projesini hayata geçirerek, insanların aileleriyle birlikte sahilde güzel saatler geçirmelerine imkan sağlayacaklarını ifade etti.



Edremit Kaymakamı ve Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, göreve geldikten sonra kaynakları millete kullanmak için çalıştıklarını söyleyerek, Edremit’te sahil bandı projesini hayata geçirerek, insanların aileleriyle birlikte sahilde güzel saatler geçirmelerine imkan sağlayacaklarını ifade etti. Çiçekli, ilçede yeni bir at çiftliği, yeni ulusal marka kafeler, yeni ulusal marketler, taziye evleri, yürüyüş parkurları ve bisiklet yolları gibi çok sayıda projenin de yolda olduğunu belirtti.


Bir süre önce İçişleri Bakanlığı tarafından görevden ihraç edilen Edremit Belediye Başkanının yerine vekaleten atanan Kaymakam Atıf Çiçekli, ildeki yerel ve yaygın medya mensupları ile bir araya geldi.

Gazetecilerle önce tanışan, ardından Edremit’te neler yapılması gerektiği konusunda gazetecilerin görüşünü alan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, daha sonra ilçede yapmayı planladığı işleri anlattı.


ÇİÇEKLİ: “VAN’I ÇOK SEVİYORUM”

Ülkedeki birçok şehre göre Van’ın önemli avantajları olduğunu, bu yüzden Van’ı çok sevdiğini belirten Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Atıf Çiçekli, “İnanın arkadaşlar, Van ülkenin bence en güzel şehirlerinden biridir. Hem vallahi, hem billahi ben bu memleketi çok seviyorum.. Gölü bir taraftan, güzelliği bir taraftan, insanlarının hoşgörüsü, misafirperverliği diğer taraftan… Alışveriş yapabiliyorsun, gezebiliyorsun, havayoluyla istediğin birçok şehre 1-2 saatte gidebiliyorsun. O yüzden bazen başka şehirlerde bulunan arkadaşlarımla konuştuğumda, Van’ın avantajlarını sıralıyorum. Örneğin Malatya’da olsan ne yaparsın, çok fazla bir şey yapamazsın. Ama burada kendini mülki amir olarak yetiştirmen için birçok unsur var. Sınır yanı başında, tren yolu var, deniz yolu var, hava yolu var, kaçakçılık, terör, göçmenler vs. Yani burada kendini birçok alanda geliştirme durumun var. O yüzden dediğim gibi Van’ı seviyorum” ifadelerini kullandı.


“MİLLETİN PARASINI, MİLLET İÇİN KULLANACAĞIZ”

Millet için gönderilen paraların önceki belediye yönetimi tarafından çok yanlış şekilde kullanıldığını ve 8,5 milyon TL borç çıktığını belirten Kaymakam ve Başkan Vekili Çiçekli, “Devletimizin millete harcanması için gönderdiği paraları, önceki yönetim başka yerlerde kullanmış. Bir sistem tutturdular, ‘eş başkanlık’ sistemi. Birinin ismi belediye başkanı, ama yanına KCK’nın belirlediği ikinci ismi eş başkan olarak oturttular. Bunu herkes de iyi biliyor. Muhtarın bile eş başkanı vardı. Gerçek muhtara değil, o eş başkana insanları yönlendirdiler. Milletin parasını özellikle belediye üzerinden yanlış kullandılar. Öyle olunca devletimiz de bizleri buraya vekil olarak görevlendirdi. Ben ‘kayyum’ lafını doğru bulmuyorum. Sıkıntılı süreçten dolayı buradaki belediye başkanı görevden alındı ve bizler vekil olarak geldik. Allah’ın izniyle birçok projeyi hayata geçirerek görevde olduğumuz süre zarfında ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız.


“SAHİL BANDI PROJESİ İLE İNSANLAR NEFES ALABİLECEK”

Edremit’te belirlenen bir alanda çok güzel bir sahil bandı inşasına başlayacaklarını ve kısa sürede bitireceklerini belirten Çiçekli, “İnşallah insanlarımız bu sahil bandında en güzel şekilde dolaşıp, parkları gezebilecek, kafelerde çayını içebilecek. Yine tüm kafelerde bay-bayan WC’ler olacak. Bu sahil bandında, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları olacak. Edremit’in yeşil mahallelerinde de aynı yürüyüş parkurları, bisiklet yolları yapılacak. Büfelerin tümünü kaldıracağız. Devletin arazine konanlar doğru iş yapmıyor, buraları halka açacağız” dedi.


Çok güzel bir at çiftliği oluşturmayı planladıklarını anlatan Atıf Çiçekli, söz konusu at çiftliğinde midilli cinsi atların da olduğu yaklaşık 15-20 at bulunacağını, özellikle çocukların bu midilli atlara binerek keyifli zaman dilimleri geçireceklerini ifade etti.

Edremit’in batı bölümlerini turizm konusunda en iyi noktaya taşıyacaklarını, halk plajları inşa edeceklerini belirten Çiçekli, Şabaniye, Fırat Mahallesi’nin olduğu doğudaki yerlere ise sosyal alanlar ve parklar yapacaklarını söyledi. Çiçekli, “Benim asıl hedeflerimden biri bu insanların gönlünü kazanmak. Üst yapı işleri, cilalama işleri, bunlar çok zor işler değil. Bunları yapabiliriz. Ama gönülleri kazanmak basit değil” dedi.


TOKİ’LERİN KAVŞAK NOKTASINA YENİ MARKETLER VE KAFELER…

Edremit’te eski ve yeni  TOKİ  konutlarının kavşak noktasında vatandaşın ucuz ürünler almasına imkan oluşturmak için iki ayrı ulusal market kurulması için ruhsat verileceğini söyleyen Kaymakam ve Başkan Vekili Çiçekli, “Benim için hangi marketmiş, hangi firmaymış, yerli-yabancı önemli değil. Ben vatandaşı düşünürüm. Vatandaş ucuz ürün alıyor mu, ona bakarım. Bazı açıkgöz şahıslar devlet arazine fırıldaklık yaparak konmuş ve marketler açmış. İnanın bu doğru değildir. Ben karakter ve mizacım gereği sürekli üçkağıtçılık yapan bu kişilere karşı oldum, olmaya devam edeceğim. Kaç yıl boyunca bazı ulusal marketi açmak isteyenlere engel olundu. Biz kanuni olarak onlara iş yeri açma ruhsatı vereceğiz. O kavşak noktada daha önce başvuru yapmış kişiler var, 4 metre yola girilmiş. Onlara, yola giren yapıya ait bölümün yıkılmasını söyledik, bu kanuna uyulursa ruhsatı alabilecekler. Yine o kavşak noktaya birkaç kafe açılması için girişimlerimiz olacak. İnsanlar zaman zaman gelip orada çaylarını yudumlayıp, sohbet edebilsin diye bu fırsatı sunacağız” dedi.


Edremit Belediyesi’ni büyük bir borçla devraldıklarını, ancak doğru işler yaparak bu borcun azaltılabildiğini gördüklerini ifade eden Çiçekli, “Allah aşkına bu belediyeye 400 işçi alınır mı? 170-18 işçi ile tüm işler yapılabiliyor. Üstelik işe alınanların bir bölümü tamamen örgüt güdümünde, bildiğiniz KCK’lı. Biz aşırı olanları, örgüt bağlantılı kişileri işten attık. Ama ekmeğinde olan, işinde olanları da koruduk. Dedik, ‘işinizi yapın, ekmeğinizin peşinde olun’. İnşallah güzel çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.


CAMİLERDE ÖZELLİKLE GENÇLERE YÖNELİK DİNİ SOHBETLER…

Edremit’te gençleri kazanma yoluna da gittiklerini söyleyen Çiçekli, “Amacımız bu gençleri bu şerefsizlerin, bu imansızların elinden kurtarmak. Bakın camilerde ‘çorbanı getir’ projesi kapsamında sohbetler başlattık. Önce çorbaları biz veriyorduk, şimdi aileler getiriyor. Birbiriyle adeta yarışıyorlar. İmamlar bu gençlere dini konularda bilgi veriyorlar. Bu gençlerin teröre bulaşmaması için çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.


Başbakan Yıldırım’ın talimatıyla  Ankara  Büyükşehir Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi’nin kendileriyle kardeş belediye olduğunu söyleyen Çiçekli, “Aslında onlar bizim ağabey belediyelerimiz. Bize her konuda destek oluyorlar. Ben sizler huzurunda bu iki belediyeye de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Edremit’te yeşillendirme çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirten Çiçekli, tarihi Şamran Kanalı’nın da önemli bir turizm unsuru haline gelmesi için gayret edeceklerini anlattı.


TOKİ’LERE DÖRT ADET TAZİYE EVİ YAPILACAK

TOKİ’lerde taziye evi olmadığını dile getiren Çiçekli, “Yaz ayında TOKİ’lerde 4 adet taziye evi yapacağız. Kaynağını da ayarladık. Ayrıca camilere temizlik başlattık. Tüm camilerimizi temizliyoruz. Belediyemiz camileri ilk kez temizliyor. Onlar bugüne dek cami temizliğini düşünmediler bile. Zihniyet meselesi işte. Taziye evini önemsemeyen, camiyi önemsemeyen zihniyettekilerle, buradaki vatandaşın dokusu nasıl uyuşacak? Onu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi.


Yeni TOKİ yolunun mühendislik hatalarıyla dolu olduğunu, bu yüzden sürekli kazaların meydana geldiğini anlatan Çiçekli, “Bu yolun belli bölgelerinde sürekli kazalar oluyor. İnşallah bu yolun yeniden planlanması için girişimlerde bulunacağız” diye konuştu.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Çiçekli, ilçe merkezindeki sahilde bulunan iki katlı taşlı binanın da tadilattan geçirilerek çok güzel bir bina haline dönüştürüleceğini ifade etti.


Çiçekli, 400 öğrenciyi Abalı’ya götürerek kayak yapmalarına imkan sağlayacaklarını, ayrıca bin 500 öğrenciyi sinemaya, 200 öğrenciyi de tiyatroya götüreceklerini söyledi.


Bölge


Geri Dön