Van tekstil fabrikaları depremzede vatandaşlar için istihdam sağlıyor!
Van Ticaret ve Sanayi Odası, depremzede vatandaşlar için istihdam ofisi açarak başvuranların kentteki fabrikalarda işe başlamalarını sağlıyor. Türkiye'nin ilk günden beri seferber olduğu depremzedeler için Van Ticaret ve Sanayi Odası (VTSO), harekete geçti
Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremin ardından bir çok bina ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. Türkiye'nin ilk günden beri seferber olduğu depremzedeler için Van Ticaret ve Sanayi Odası (VTSO), harekete geçti. Deprem sonrası Van'a gelen bir çok vatandaşa kentteki tekstil fabrikalarında işe başlamaları sağlandı.
VTSO Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Van'a da birçok depremzede vatndaşımız geldi. Ev, yurt ve otellere yerleştirilen depremzedeler için istihdam sağlama çalışmaları sürüyor. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak depremzedeler için istihdam ofisleri kurduk. Ofise başvuran 100 depremzede için kentteki tekstil fabrikaları yöneticileri ile görüşülüp, işe alınmalarını sağladık'' dedi.
DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ
Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş depremzede vatandaşların istihdamına ilişkin şu ifadelere yer verdi; '' Depremzedelerin bir işte çalışması gerekiyordu. Biz de oda olarak harekete geçip kentimizdeki tekstil fabrikaları yöneticileri ile iletişime geçtik ve olumlu sonuçlar aldık. Burada bir ofis kurduk ve 100 depremzede vatandaşımızı tekstil fabrikasına yerleştirdik. Depremzede kardeşlerimiz burada çalışarak hem meslek öğrenecek hem de emeğinin karşılığını alacak'' dedi.
Peki bir giyim fabrikasında kaç depremzede istihdam ediliyor? Depremzedeler ne kadar maaş alıyor?
'BİZE EKMEK TEKNELERİNİ AÇTILAR'
Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinden gelen Selenay Yiğit, Ailem ile birlikte enkazdan son anda kurtulduk. Oturduğumuz bina tamamen yıkıldı, bizde Van' a geldik. Burada bulunan insanlar bize kapılarını, ekmek teknelerini açarak, bizleri hiçbir zaman kendilerinden ayrı tutmadılar. Tekstil fabrikasında makine üzerinde dikiş yapıyoruz. Asgari ücret alıyoruz. '' dedi.
DEPREMZEDELERİ İSTİHDAM EDİYORUZ'
Bir tekstil fabrikasının insan kaynakları müdürü olarak çalışan Hasan Polat ise "Devlet-millet el ele kampanyasından sonra bizler de üzerimize düşen görevi yerine getirmek için buraya gelen depremzede vatandaşlarımızı tekstil fabrikasına yerleştiriyoruz. Giyim üzerine çalışan çalışan fabrikamızda 450 tane işçi arkadaşımız var. Bundan sonradan gelen depremzede vatandaşlarımız bizim önceliğimiz olacak. Biz merkezi İzmir olan ve yurt dışına açılan bir fabrikayız'' dedi.