Sektörel

Van Tekstil Kent'te sona gelindi!

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Tekstil Kent için altyapı ve doğalgaz kazılarını valilik olarak yapmak zorunda kaldıklarını belirtti. Doğan, Tekstil Kent'in fiziki yapılanması itibariyle bazı eksikliklerinin bulunduğunu söyledi.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Tekstil Kent için altyapı ve doğalgaz kazılarını valilik olarak yapmak zorunda kaldıklarını belirtti. 

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Vali Doğan, Tekstil Kent'in fiziki yapılanması itibariyle bazı eksikliklerinin bulunduğunu söyledi. Vali Doğan, "Bu eksikliklerden biri Büyükşehir Belediyesi'nin bize sağladığı bir kanalizasyon altyapısı yok. Yani orada 8 bin 800 civarında işçi çalışacak, onların insani ihtiyaçları olacak. Bu ihtiyaçların giderilmesine ilişkin bir kanalizasyon ihtiyacı var. Büyükşehir Belediyesi bize böyle bir altlığı sağlamayınca, biz şimdi onu kendimiz yapmaya çalışıyoruz. İkincisi, orada bir doğalgaz altyapısı yok. 

Yani doğalgaz firmasının oraya bir altlık yapması lazım geliyor. Bununla ilgili olarak da kazım ücretleriyle ilgili belediye yeni bir tarife ortaya çıkarttı. Yani eski tarifeyi biraz zamlandırarakyeni bir tarife çıkarttı. Biz buna rağmen doğalgaz şirketiyle işin yapılması konusunda uzlaşmaya vardık. Yapılmasını sağlıyoruz. Elektrik hatları falan çekilmesi gerekiyordu, çekimini tamamladık. 

İçme suyu tedarikini yaptık. Bir yandan da fiilen inşaatların tamamlanması gerçekleşti. Şimdi müracaatları aldık. 

Müracaatlarla ilgili değerlendirmeler vardı, onları tamamladık. Önümüzdeki günlerde bunların dağıtımıyla ilgili çalışmalar yapacağız" dedi. 

Hedeflerinin nisan ayı itibariyle yavaş yavaş orada faaliyetlerin başlanması olduğunu dile getiren Vali Doğan, "Biz o zaman kadar inşallah kanalizasyon sistemini de tamamlamış olabileceğimizi varsayıyoruz. Bunların bütün bütçelerini belediye yapmayınca biz karşılayacağız" diye konuştu. Ya pimi devam eden çevre yoluna da değinen Vali Doğan, kamulaştırma sorunu olduğundan tamamlanamadığını belirtti. Vali Doğan, "Çevre yoluyla ilgili olarak bir kamulaştırma sorunu var. Meseleyi şöyle düşünüyor, merkezi hükümet burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan imar plan çalışmaları esnasında, çevre yolunun da işin içine katılması ve bir 18. Madde uygulaması planlanmıştı. 

O çerçevede Ankara çalışmalarını yürütüyor. Tabi 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş, yani 6 şeritli bir platforma ihtiyaç var. Bu platform bugün için tam anlaşılmayabilir, ama orada mülkiyeti olacak şahıslar için ciddi bir fırsattır. İnsanlar bu fırsatı değerlendirmesi gerekir diye düşünüyorum. O bitmeden 18. Madde uygulanmış ve yol platformu Karayolları Genel Müdürlüğü adına tahsis yapılmadan da müteahhit firmanın başlaması mümkün olamıyor. 18. Madde'nin temel kuralı, oradaki arsalar artık bir havuza atılır. Havuzdan herkese yeniden bir arsa üretilir. Dünyanın her yerinde bir şehircilik ilkesi olarak uygulanır. Son derece etkin biçimde uygulanır" şeklinde konuştu. 


Ercis Gazetesi