Genel

Van'da çöken Bayram Oteli 1 milyon dolar harcanarak onarılmış!

Depremde yıkılan 5 katlı, 60 odalı Bayram Otelinin 47 yıl önce açıldığı ve geçen yıl 1 milyon dolar harcanarak onarımdan geçirildiği öğrenildi

23 Ekim tarihinde meydana gelen 7.2 büyükyüğündeki depremin ardından otelde konaklayan inşaat mühendisleri binayı incelemiş ve gazetecilere otelin sağlam olduğunu söylemişlerdi.

Cumhuriyet Caddesi ile Mareşal Fevzi Çakmak Caddesinin kesiştiği noktada yer alan ve 1964 yılında temeli atılan Bayram Otel, kentin en eski çok katlı binaları arasında yer alıyordu.

2010 yılında 1 milyon dolar harcanarak yapılan ve 3 ay süren çalışma ile onarımdan geçirilen 5 katlı otelde 60 odanın bulunduğu bildirildi

OTELDE KALAN İNŞAAT MÜHENDİSLERİ BİNA SAĞLAM DEMİŞTİ

Vanda yapacakları bir konut projesi için Adanadan gelen ve 23 Ekim tarihinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremi Vandaki Bayram Otelinde yaşayan inşaat mühendisleri, otelde birlikte kaldıkları gazetecilere sohbet sırasında, depremin ardından otelin kolonlarında incelemelerde bulunduklarını ve otelin bölgede en güvenilir binalardan biri olduğunu söylemişlerdi.

Ancak, 5.6 büyüklüğündeki depremle yerle bir olan otel, inşaat mühendislerinin incelemelerinin yüzeysel olduğunu ispatladı.

Merkez üssü Erciş olan 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye gelen arama kurtarma ekipleri, Türk ve yabancı basın mensupları, İranlı yetkililer ve Vanlı vatandaşlar otelde konaklamıştı.
Hürriyet/İbrahim YILDIZ