Sektörel

Varlık Fonu'na 100 kişilik kadro!

Başbakanlığa gönderilen stratejik planların onaylanması halinde ilk etapta 50 toplamda 100 kişilik bir kadro kurulması planlanıyor.

Başbakanlığa gönderilen stratejik planların onaylanması halinde ilk etapta 50 toplamda 100 kişilik bir kadro kurulması planlanıyor. Varlık Fonu yasası 19 Ağustos 2016 tarihinde çıktı. Yasa çıktıktan sonra önce Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Mehmet Bostan getirildi, ardından 2017 yılının başlarında yönetim kurulu üyeleri belirlendi. Daha sonra Ziraat Bankası, Halkbankası, Çay Kur, Botaş gibi kamu kurumlarındaki kamu payları Varlık Fonu’na devredildi. Varlık Fonu şimdi 3 yıllık strateji planlarının Bakanlar Kurulu’nda kabulünü bekliyor. Stratejik planlar Başbakanlığa gönderildi. Planların Bakanlar Kurulu’nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete’de yayımlanması gerekecek. Stratejik planla birlikte Bakanlar Kurulu’na Varlık Fonu’nun organizasyon yapısının nasıl oluşturulacağının da sunulduğu öğrenildi. Varlık Fonu’nda varlık yönetimi, risk yönetimi gibi kurumsal yapısı da belirlenecek.


Kurumsal yapının Bakanlar Kurulu’nda kabul edilmesini takiben personel politikası netleştirilecek. İlk etapta 50 daha sonra da 100 kişilik ekip oluşturulması planlanıyor. Varlık Fonu yetkilileri, 4 alt fon kurulduğunu bunların yönetiminin profesyonel ekipler tarafından yapılması gerektiğini belirterek, “Oluşturulacak ekip dünyadan Türkiye’den alanında uzman kişilerden oluşacak. Alanında belli bir deneyimi olması gerecek. Örneğin; 10 yıllık deneyimi olanlar arasından seçilecek” dediler. Varlık Fonu portföyündeki şirketler için de 5 yıllık dönüşüm programı oluşturacak. Portföy şirketlerinde iyi yönetim prensiplarının uygulanması, şirketlerarası sinerji olanakları, şirketlere özgü gelişim olanakları, organik büyümü, birleşme ve satın alma fırsatları bu programın içeriğini oluşturacak.


Hürriyet