08 / 05 / 2024

Varyap, Avrupa Yakası Adalet Sarayı'nın yüzde 85'ini tamamladı!

Varyap, Avrupa Yakası Adalet Sarayı'nın yüzde 85'ini tamamladı!

Varyap, Avrupa Yakası Adalet Sarayı inşaatının yüzde 85’ini tamamladı, proje Bayındırılık ve İskan Bakanlığı’na yıl sonunda teslim edilecek



Türkiye’nin sektöründe önde gelen şirketi Varyap’ın, İstanbul Çağlayan’da inşa ettiği Avrupa Yakası Adalet Sarayı’nın inşaatı hızla devam ediyor, inşaat çalışmalarında son çeyreğe gelindi. Betonarme işlerin yüzde 100 bitirildiği Avrupa Yakası Adalet Sarayı’nda, ince işlerin ise % 85’i tamamlandı. Varyap, inşaat, bitiş tarihine uygun olarak, projeyi, Bayındırılık ve İskan Bakanlığı’na yıl sonunda teslim edecek.

Projenin inşaat alanında 1 milyon 200 bin metreküp hafriyat yapıldı ve 37 bin ton demir ile 260 bin metreküp beton kullanıldı. Varyap, Adliye Sarayı projesini, Temmuz 2007 yılında açılan ihalede kazanmıştı.

Varyap, bir mühendislik başarısına imza atıyor

En son inşaat teknolojilerinin kullanıldığı Avrupa Yakası Adalet Sarayı, 343 bin metrekarelik kapalı alanıyla Avrupa’nın en büyük adliye sarayı olacak. İnşaat ve yapı mühendisliği açısından referans bir yapı özelliği taşıyan Avrupa Yakası Adalet Sarayı’nda, inşaat teknolojisinin tüm olanakları kullanıldı. Modern mimari ile Türk mimarisinin birleştiren tasarımıyla Avrupa Yakası Adalet Sarayı, dışarıdan bakıldığında modern ve teknolojik bir bina olarak gözükürken, içinde bahçeler ve avlular gibi klasik Türk mimarisini simgeleyen öğeleri ile öne çıkıyor.

326 duruşma salonu 1,500 hakim ve savcı odası var

Birbirine bağlı 20 blokta 326 duruşma salonu, 1,500 hakim ve savcı ofisi, 93 asansör, 4 konferans salonu, kafeteryalar, yemek salonları, PTT ve banka şubelerinin yer alacağı projede, bloklar ise 7 katı bodrum olmak üzere toplam 16 kattan oluşuyor. Bazı blokların 20 kat olarak tasarlandığı binada, 93 adet asansör, 8 adet toplam 1 kilometre uzunluğunda yürüyen merdiven ve yangın çıkışı için çeşitli ebatlarda 1,450 adet kapı yer alıyor.

Binanın 2.000’i halka açık, 1.200’ü adliye çalışanlarına ait olmak üzere 3.200 araç kapasiteli 83 bin metrekarelik kapalı otopark bulunuyor. Adliye kapısındaki olası birikmelerin önlenmesi amaçlanan projede, tutuklu ya da hükümlünün otoparktan, savcının da kendi odasından direk duruşma salonuna girebileceği bir teknolojik sistem kuruldu.

Enerji tasarruflu teknolojiler kullanıldı


Avrupa Yakası Adalet Sarayı binasında, 62 bin metre kare su yalıtımı, 185 bin metre kare ısı yalıtımı yapıldı. Dış cephede 55.000 m2, iç cephelerde 110.000 m2 olmak üzere toplam 165.000 m2 doğal granit, 175.000 m2 granit seramik kullanıldı. Cephe giydirme ve tasarımda kamu binalarında ilk kez uygulanan çift camlı “double screenface” teknolojisi uygulandı. Böylece yüzde 30’a varan enerji tasarrufu elde edilen binanın ofisleri de, loftlar’daki gibi bölme duvarlar ile koridorlardan ayrılıyor.

İnşaat fakültesi öğrencileri için “örnek proje”


Türkiye’nin önde gelen projeleri arasında yer alan Avrupa Yakası Adalet Sarayı, daha yapım aşamasındayken örnek proje kabul edilerek, inşaat fakültesi öğrencilerine de konu oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Romanya Politeknik ve İsviçre Zürih üniversitelerinin de aralarında bulunduğu pek çok üniversite öğrencisi, Adliye Sarayı’nı gruplar halinde ziyaret ederek, proje hakkında bilgiler alıyor. Son olarak  Ankara  ODTÜ, Atılım ve Gazi Üniversitelerinden 90 kişilik öğrenci grubu Çağlayan Adliye Sarayı’nı gezerek, inşaat ve teknolojisi hakkında bilgiler aldılar.

İnşaatı tamamlandığında 5 bin kişinin çalışacağı binanın, günlük ziyaretçi sayısı ise 70 bin kişi civarında olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kavşak düzenleme, metro ve yollarla ilgili yeni düzenleme projelerinin tamamlanmak üzere olduğu Adalet Sarayı’nın bahçesinde ise metro girişi bulunacak.

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Avrupa'nın en büyük adliye sarayı 2.5 ay sonra tamam!

İstanbul'da Varyap tarafından inşa edilen Avrupa'nın en büyük adalet sarayında betonarme işleri biterken, ince işlerin de yüzde 85'i tamamlandı. Proje yıl sonu Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na teslim edilecek

Varyap'ın, İstanbul Çağlayan'da inşa ettiği Avrupa Yakası Adalet Sarayı'nın inşaatı hızla devam ediyor, inşaat çalışmalarında son çeyreğe gelindi. Betonarme işlerin yüzde 100 bitirildiği Avrupa Yakası Adalet Sarayı'nda, ince işlerin ise % 85'i tamamlandı. Varyap, inşaat, bitiş tarihine uygun olarak, projeyi, Bayındırılık ve İskan Bakanlığı'na yıl sonunda teslim edecek. Avrupa Yakası Adalet Sarayı, 343 bin metrekarelik kapalı alanıyla Avrupa'nın en büyük adliye sarayı olacak. Projenin inşaat alanında 1 milyon 200 bin metreküp hafriyat yapıldı ve 37 bin ton demir ile 260 bin metreküp beton kullanıldı. Varyap, Adliye Sarayı projesini, Temmuz 2007 yılında açılan ihalede kazanmıştı.

326 DURUŞMA SALONU VAR

BİRBİRİNE bağlı 20 blokta 326 duruşma salonu, 1,500 hakim ve savcı ofisi, 93 asansör, 4 konferans salonu, kafeteryalar, yemek salonları, PTT ve banka şubelerinin yer alacağı projede, bloklar ise 7 katı bodrum olmak üzere toplam 16 kattan oluşuyor.

BAZI blokların 20 kat olarak tasarlandığı binada, 93 adet asansör, 8 adet toplam 1 kilometre uzunluğunda yürüyen merdiven ve yangın çıkışı için çeşitli ebatlarda 1,450 adet kapı yer alıyor.

BİNANIN 2.000'i halka açık, 1.200'ü adliye çalışanlarına ait olmak üzere 3.200 araç kapasiteli 83 bin metrekarelik kapalı otopark bulunuyor.

AVRUPA Yakası Adalet Sarayı binasında, 62 bin metre kare su yalıtımı, 185 bin metre kare ısı yalıtımı yapıldı.

Öğrenciler için örnek
YILDIZ Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Romanya Politeknik ve İsviçre Zürih üniversitelerinin de aralarında bulunduğu pek çok üniversite öğrencisi, projeyi gruplar halinde ziyaret ederek bilgiler alıyor. Son olarak Ankara ODTÜ, Atılım ve Gazi üniversitelerinden 90 kişilik öğrenci grubu projeyi ziyaret etti.

Bitince 5.000 kişi çalışacak

DIŞ cephede 55 bin metrekare, iç cephelerde 110 bin metrekare olmak üzere toplam 165 bin metrekare doğal granit, 175 bin metrekare granit seramik kullanıldı. l CEPHE giydirme ve tasarımda kamu binalarında ilk kez uygulanan çift camlı 'double screenface' teknolojisi uygulandı. l İNŞAATI tamamlandığında 5 bin kişinin çalışacağı binayı günde 70 bin kişi ziyaret edecek.

KAVŞAK ve metro düzenlemeleri tamamlanmak üzere.

Adalet Sarayı'nın bahçesinde ise metro girişi bulunacak.

Avrupa Yakası Adalet Sarayı'nda sona yaklaşılıyor

Varyap, Avrupa Yakası Adalet Sarayı inşaatının yüzde 85'ini tamamladı. Proje Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na yıl sonunda teslim edilecek

İnşaat sektörünün önde gelen şirketlerinden Varyap'ın, İstanbul Çağlayan'da inşa ettiği Avrupa Yakası Adalet Sarayı'nın inşaat çalışmalarında son çeyreğe gelindi. Betonarme işlerin yüzde 100 bitirildiği Avrupa Yakası Adalet Sarayı'nda, ince işlerin ise yüzde 85'i tamamlandı. Varyap, inşaat bitiş tarihine uygun olarak, projeyi Bayındırılık ve İskan Bakanlığı'na yıl sonunda teslim edecek. Projenin inşaat alanında 1 milyon 200 bin metreküp hafriyat yapıldı ve 37 bin ton demir ile 260 bin metreküp beton kullanıldı. Varyap, Adliye Sarayı projesini Temmuz 2007 yılında açılan ihalede kazanmıştı.

1500 HAKİM VE SAVCI ODASI VAR
Avrupa Yakası Adalet Sarayı, 343 bin metrekarelik kapalı alanıyla Avrupa'nın en büyük adliye sarayı olacak. İnşaat ve yapı mühendisliği açısından referans bir yapı özelliği taşıyan yapı modern mimari ile Türk mimarisini birleştiren tasarımıyla hem teknolojik hem de iç bahçeler ve avluları ile klasik Türk mimarisini simgeleyen öğeleri ile öne çıkıyor. Birbirine bağlı 20 blokta 326 duruşma salonu, bin 500 hakim ve savcı ofisi, 93 asansör, 4 konferans salonu, kafeteryalar, yemek salonları, PTT ve banka şubelerinin yer alacağı projede, bloklar ise 7 katı bodrum olmak üzere toplam 16 kattan oluşuyor. Avrupa Yakası Adalet Sarayı Cephe giydirme ve tasarımda kamu binalarında ilk kez uygulanan çift camlı "double screenface" teknolojisi uygulandı. Böylece yüzde 30'a varan enerji tasarrufu elde edilen binanın ofisleri de, loftlar'daki gibi bölme duvarlar ile koridorlardan ayrılıyor.İnşaatı tamamlandığında 5 bin kişinin çalışacağı binanın, günlük ziyaretçi sayısı ise 70 bin kişi civarında olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kavşak düzenleme ve yollarla ilgili yeni düzenleme projelerinin tamamlanmak üzere olduğu Adalet Sarayı'nın bahçesinde ise metro girişi bulunacak.
Sabah


Geri Dön