28 / 04 / 2024

VARYAP Danıştay Başkanlığı Binası'nın temelini atıyor!

VARYAP Danıştay Başkanlığı Binası'nın temelini atıyor!

23 bloktan oluşan, 72 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Ankara'daki Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası'nın inşaatını  VARYAP yapacak



Konuttan kamu binalarına değin gayrimenkul ve inşaat sektörünün hemen her alanında projeler yürüten VARYAP, son dönemde üstlendiği büyük ölçekli prestijli projelere bir yenisini ekledi.

23 bloktan oluşan, 72 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Ankara'daki Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası'nın inşaatını VARYAP yapacak

VARYAP, Danıştay Başkanlığı Binası'nın inşaatına 14 Aralık 2009 tarihindeki temel atma töreni ile başlıyor. Temel atma törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bazı bakanlar, milletvekilleri ve Danıştay üyeleri katılacak.

Toplam 23 bloktan oluşan Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşler Genel Müdürlüğü'nin yapmış olduğu ihale sonucu VARYAP tarafından Ankara'da Eskişehir Yolu mevkiinde 62.310 metrekarelik arsa üzerinde inşa edilecek ve 17 bin 400 metrekarelik oturum alanına sahip olacak. Toplam kapalı inşaat alanı 72 bin 490 metrekare olan Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası, 64,8 milyon TL bedel ile inşa ediliyor.

Hakim, savcı ve üye odaları, özel çalışma odaları, konferans salonları, sağlık ve sosyal tesisler, kreş birimi ve bu alanları destekleyecek altyapıyı içeren Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası, 79 bin metrekarelik kapalı inşaat alanının yanında, 17 bin metrekarelik yeşil alan ve 13 bin metrekarelik açık otopark ile projelendirilmiş bulunuyor.

Taş görünümlü dış cephesi ve modern mimarisi ile Danıştay Başkanlığı Binası'nın bloklarının toplamında 22 asansör işleyecek. VARYAP'ın 64.880.000 TL + KDV sözleşme tutarı ile üstlendiği projenin 800 günde tamamlanması öngörülüyor. Öngörülen takvim uyarınca VARYAP, projeyi 25 Ocak 2012 tarihinde tamamlamış olacak. 
Akşam

İlgili haber

Varyap, Danıştay Binası'nın yapımına başlıyor!


Geri Dön