03 / 05 / 2024

Varyap Meridianda yabancıya satış için yeni ödeme sistemi!

Varyap Meridianda yabancıya satış için yeni ödeme sistemi!

Varyap, yabancıya gayrimenkul satışının gündemde olduğu şu günlerde özellikle Rusya ve Ortadoğu ülkelerinde gelen finansman kaynağını geri çevirmemek için yeni bir ödeme sistemi kurdu



Ataşehirde Emlak Konut GYO ile birlikte hasılat paylaşımı yöntemiyle Varyap Meridian projesindeki 1500 konutun 1070ini satan Varyap, yabancıya gayrimenkul satışının gündemde olduğu şu günlerde özellikle Rusya ve Ortadoğu ülkelerinde gelen finansman kaynağını geri çevirmemek için yeni bir ödeme sistemi kurdu. Bu sistemin tüm bilançoda yüze 15lik bir orana ancak ulaşacağının altını çizen Varyap CEOsu Erdinç Varlıbaş, Bir yıl içinde yaşamın başlayacağı Varyap Meridianda müşterilerimize kazandırmak için, yeni avantajlar getirmek istedik dedi.

İKİ AYDA TÜM KONUT VE TİCARİ ÜNİTELERİ SATMAK İSTİYORLAR

Varyap Ödeme Sistemi için risk analizlerini iyi yaptıklarını söyleyen Varlıbaş, Yüzde 1 peşin ödemenin yapılacağı 9 seçenek geliştirdik. Uygulanan tüm oranlar bankaların gerisinde. Müşterilere en fazla 30 aya kadar taksit yapılıyor. Türkiyede konut sahibi olma oranı yüzde 60. Dünyanın hiçbir ülkesinde konut sahibi olma oranı bu kadar yüksek değil. Türk halkı buna önem verdiği için ödemede hiç sorun çıkmıyor. Bu yöntemler ile birlikte iki ay içinde tüm konut ve iş yerlerini satışını bitireceğimizi umuyorum diye konuştu.

EKONOMİ İYİ YÖNETİLİYOR

Dünyada cereyan eden küresel ekonomik çalkantılarla söze giren Erdinç Varlıbaş, dünya ekonomisini motoru olan ülkelerin Amerika ve Avrupa Birliği ülkelerinden Çin, Brezilya, Arjantin ve Türkiye gibi ülkelere kaydığını söyledi.

Türkiyenin şu anda ekonomik verilerinin iyi olduğunu söyleyen Varlıbaş, bunda ülke yönetiminin yerinde kararlar aldığını ve bu kararlar doğrultusunda Türkiyenin gelen krizlerden en az etki ile çıktığını söyledi. 2011 yılının ikinci çeyreğinde alınan yapı ruhsatlarının ilk çeyreğe göre artış gösterdiğine dikkat çeken Varlıbaş, Kullanılan konut kredi miktarı 66 milyar lira civarında. Ve takibe düşen kredi oranı da geriliyor. Türk Milleti aldığı konut kredisini her ne pahasına olursa olsun ödüyor. Geleneksel etkiler ve insanımızın bu yaklaşımı konut sektörünün önünü açık olduğunu gösteriyor dedi.

MÜTEKABİLİYET YASASI HER DERDE DEVA NİTELİĞİNDE

Genel ekonomik değerlendirmelerden sonra Türkiyenin mütekabiliyet konusundaki yaklaşımına değinen Varlıbaş, ABD, AB ülkeleri ve İsrail dışında gelişen Ortadoğu ve Rusya gibi ülkeler için çözüm üretilmeli. Çünkü Rusya ile ilişkiler gelişiyor ve Ruslar Türkiyeye ilgi gösteriyor. Ortadoğu insanı ise Türkiyeye çok güveniyor ve buradan gayrimenkul almak istiyor. Bu ülkelerin vatandaşları ile mütekabiliyet anlaşması yok, onlara konut satamıyoruz. Ama onlar gidip İngilterede alıyor dedi. Bu konuda farklı örnekler de veren Varlıbaş, Bir konut satmak için yabancıya şirket kurdurulmamalı, bu iş bu kadar zor olmamalı. Türkiyenin cari açığı var ve bu açığın kapatılmasında konut satışları önemli bir rol oynayabilir. Bir kere üretilecek nitelikli konutlar kentsel dönüşümün gerçekleşmesini sağlayacak. Bunun içinde mütekabiliyet yasasının bir an önce yürürlüğe girmesi önem taşıyor diye konuştu.

MÜŞTERİ KAZANMALI

Kendilerinin amacının müşterilere de kazandırmak olduğunu altını çizen Varlıbaş, Finans Merkezinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmesi için resmen görevlendirilmiş olması, bizim bu projenin sonuna yaklaşmamız ve yabancıların zamana yayılan bir ödeme sistemi istemeleri yeni bir ödeme sistemini gündeme getirdi. Bizde sektördeki ödeme sistemlerini incelediğimizde peşinatın yada taksitlerin yüksel olduğunu gördük. Geliştirdiğimiz ödeme sistemi küçük peşinat, küçük taksit ve sürdürülebilir bir ödeme takvimi üzerine kuruldu. Dövizdeki yükseliş konut alımına gizili bir katkı sağlarken bizim 3 aydan bu yana ithal girdi kalemlerindeki artışları sineye çekmemiz, fiyat artışını gündeme getirdi. Bu yükseliş öncesi insanların projeden alım yapmaları için ek bir kolaylık geliştirdik diye konuştu.

 

ALTINDAN DAHA ÇOK GETİRİ SAĞLADI

2009Nisanda 3 bin lira/metrekare olan fiyatların 2011 Eylülde 7 bin lira/metrekare olduğuna dikkat çeken Varlıbaş, 2011 Aralıkta bu rakamla10 lira/metrekare olacak. Bu fiyatlarla elimizde kalan 400 civarında konut ve ticari ünitelerin satışını tamamlamayı planlıyoruz. Aksi takdirde Ocak 2012den ile birlikte yeni fiyatlar devreye girecek. Finans merkezinin yapımı, bizim üzerinde çalıştığımız Doğu Ataşehir ve Finans Merkezindeki iki arsaya yapacağımız yeni projeler, Meridiandaki fiyatları 15 bin liraya taşıyacak dedi.

Varyap Meridiandaki yükselişin altını dahi geçtiğini söyleyen Varlıbaş, Resmi olarak dolar % 13, euro % 17, altın %1143 getiri sağlarken aynı zaman diliminde Varyap Meridian % 150 getiri sağladı dedi.

Projedeki işyerlerinin ve otelin satışı hakkında da bilgi aktaran Varlıbaş, Emlak Konut GYO ile görüşerek projedeki ticari üniteleri satışa çıkaracağız. Buraya talebin çok yüksek olmasını bekliyoruz. Otel içinde uluslararası yatırımcı veya işletmecilerle görüşüyoruz. Mülkiyeti bizde kalmak üzere işlettirebilir yada binayı satabiliriz dedi.

SON ÜÇ KAT 10 MİLYONAR DOLARDAN SATIŞA ÇIKIYOR

Grand Towerdeki son 3 katın fiyatı hakkında da açıklama yapan Varlıbaş, Şu anda projede konutların fiyatı 386 bin liradan başlayarak 2 milyon 100 bin liraya kadar çıkıyor. Grand Towerdeki 59, 60 ve 61. katlar için özel çalışma yaptırıyoruz. Yabancı taliplileri var. Buradaki brüt 1000 metrekarelik katların fiyatı da 10 milyon dolardan başlıyor. En kıymetli kısım burası olduğu için en sona satılacak dedi.

VARLIBAŞIN AKTARDIĞI DİĞER SATIR BAŞLARI İSE ŞÖYLE:

-Projedeki D ve E blokta yer alan 169 konutta Aralık 2011de yaşam başlıyor. Yılbaşlarını yeni evlerinde kutlayacaklar.

-İnşaatın yüzde 70i bitti.

-Bu zaman kadar 1070 konut satıldı.

-1 milyar liralık projede 500 milyon lira ciro yapıldı.

-Grand Towerde 47. katın tablası atıldı. Bir buçuk aya kadar 61. kata çıkılacak.


Geri Dön