Varyap Yaşam ve Sanat Merkezi açıldı!
Varyap Yaşam ve Sanat Merkezi, Seçkin Pirim heykel sergisi ile açıldı Varyap Yaşam ve Sanat Merkezi"nin açılışına, iş ve sanat dünyasından seçkin bir davetli topluluğu katıldı
Varyap Yaşam ve Sanat Merkezi açıldı. Topluma kazandırılan her bir sanat eserini, yaşama sunulan en büyük değer olarak gören Varyap, İstanbul Bağdat Caddesi, şaşkınbakkal"da İstanbullularla buluşuyor. Varyap Yaşam ve Sanat Merkezi"nin açılışında Seçkin Pirim"in son dönem işlerinden seçilmiş 6 eseri sergileniyor. Eserler, 13 Ocak - 6 şubat tarihleri arasında 3 hafta süreyle görülebilecek.
Yeni bir yaşam tarzını konuklarına sunan Varyap Yaşam ve Sanat Merkezi, Kerem Erginoğlu, Elmon Pekmez ve Varyap mimarları tarafından dizayn edildi. Varyap"ın sürdürülebilirlik ve yeşil odaklı çalışmaları dikkate alınarak, LEED kriterleri doğrultusunda tasarlanan mekanın dekorasyonunda ise monokrom renkler ve sadelik tercih edildi.
Yeni bir yaşam tarzının ve sanatın halkla buluşacağı dinamik bir mekan
İş ve sanat dünyasından seçkin bir davetli topluluğunun katıldığı Varyap Yaşam ve Sanat Merkezi"nin açılışı Varyap CEO"su Erdinç Varlıbaş tarafından yapıldı. Yeni bir yaşam tarzını halka sunmaktan son derece mutluluk duyduklarını belirten Erdinç Varlıbaş, sanatı misafirleriyle buluşturan konseptiyle Varyap Yaşam ve Sanat Merkezi"nin Anadolu Yakası"na yeni bir soluk getireceğini söyledi. Varlıbaş, Biz yaptığımız binaları sanatla yoğuruyoruz. Bu felsefemizi şimdi Varyap Yaşam ve Sanat Merkezi"ndeki misafirlerimizle paylaşıyoruz. çünkü biz insanların evlerine, işlerine girerken veya alışveriş mekanlarında dolaşırken öncelikle bir sanat eseriyle karşılaşmalarını istiyoruz dedi.
Estetik ve sanattan yoksun yapıların günümüzün yaşam alanlarını yansıtamayacağına ve mimari bir kimliğin de sanatın katkısı olmadan gerçekleşemeyeceğine inandıklarını vurgulayan Erdinç Varlıbaş, sözlerine şöyle devam etti: Bir toplumda değerlerin varlığı, onlara verilen destekle büyür ve gelişir. Biz Varyap olarak tüm projelerimize sanatı entegre etme misyonu ile hareket ediyoruz. Hedefimiz, her zaman sanatçıların çalışmalarını mimari ekiplerimizle buluşturarak Varyap"ın vizyonu ile birleştirerek çağdaş yaşam alanları sunmaktır. Bir inşaat ve gayrimenkul firması olarak ilkini açtığımız sanat ve yaşam merkeziyle bu hedefimize bir adım daha yaklaştığımıza inanıyoruz. Sanat alanındaki yatırımlarımıza önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz.
Farklı sanat disiplinlerinin bir araya geldiği, aynı zamanda Varyap"ın yeni yaşam tarzının da entegre edildiği Varyap Yaşam ve Sanat Merkezi, yıl içinde farklı aktivitelerle konuklarıyla buluşacak.
Seçkin Pirim"in Katmanlı Seriler ve Disiplin Fabrikası eserleri sergileniyor
Varyap Yaşam ve Sanat Merkezi"nin açılışında Seçkin Pirim"in Katmanlı Seriler konseptiyle tasarladığı heykeller ve Disiplin Fabrikası adı altında, 3 boyutlu 50 adet kağıdın üst üste gelmesiyle soyut bir form oluşturan işleri sergileniyor. 13 Ocak-6 şubat tarihleri arasında Varyap Yaşam ve Sanat Merkezi"nde Seçkin Pirim"in, Başlangıç, Dört Dua Evi, Dört Mevsim, İçtima, İstanbul"u Dinliyorum, Metamorfoz ve Serigrafi Baskı eserleri sanatseverler tarafından görülebilecek.
Sistematik katmanlar halinde oluşan heykeller, kimi zaman kaygan yüzeyler halini alırken, içinde sistem ve özgürleşme imgelerini barındırıyor. Disiplin Fabrikası heykellerinde ise sosyolojik, toplumsal ve kişisel yapıların kontrol altına alınma çabasına karşı gösterilen tepki Seçkin Pirim"in kendi sanatsal anlayışı çerçevesinde yorumlanıyor. Pirim"in Disiplin Fabrikası konsepti altında Yedi Günah, Dört Dua Evi, Başlangıç serileri bulunuyor.
İstanbul"a açılan köprü heykeli
Varyap Yaşam ve Sanat Merkezi"nin girişine konumlandırılan bir ton ağırlığındaki mavi heykel Seçkin Pirim tarafından Varyap için özel olarak tasarlandı. Heykel, Varyap"la İstanbul arasındaki köprüyü simgelemektedir ve Varyap"ın İstanbul"a bir armağanıdır. Heykelde kullanılan mavi renk ile de Varyap"ın çevreci yaklaşımı vurgulanmaktadır.
Seçkin Pirim, sergilenen eserlerinin felsefesini şöyle anlatıyor: çocuk parkında bir kaydırağa bindiğinizde, yaşamak istediğiniz sistematik ve yönlendirilmiş bir biçimde merdivenleri çıkarken bir sonraki adım için duyduğunuz heyecan mı, yoksa merdivenleri bitirdiğinizde özgürce o kaygan zeminden aşağı kayarken duyduğunuz heyecan mı sorusuna verilen yanıttır.
1977 doğumlu olan Seçkin Pirim, Güzel Sanatlar Lisesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümünü bitirdi. Pirim, yüksek lisansını yaptıktan sonra da kendi atölyesini açtı. Sanatçı atölyelerinin içerisinde büyüyen Seçkin Pirim, sanat hayatına 70 karma sergi, 7"si Türkiye"de, 2"si yurt dışında olmak üzere 8 adet kişisel sergi, tasarım ve heykel alanında birçok ödül sığdırdı. Heykel ve tasarım sanatçısı Pirim"in eserleri, yurtiçi ve yurtdışında birçok özel koleksiyonlarda ve müzelerde yer aldı. Sanatçı, çalışmalarını halen Beyoğlu"nda bulunan atölyesinde sürdürüyor.
Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler
Varyap, sanat için merkez açtı
Markalı konut üretiminin önde gelen isimlerinin sanat alanındaki girişimleri sürüyor. En son, sesi Grammy ödüllü ABD'li Norah Jones"e benzetilen ve Hollandalı belgesel film yönetmeni Mercedes Stalenhoef'in hayran kalarak hayatını belgesel film yapmaya karar verdiği 20 yaşındaki genç yetenek Karsu Dönmez'in konserine sahne olan Varyap, sanat alanındaki performansını sürekli kılmak için Varyap Yaşam ve Sanat Merkezi'ni açtı. İstanbul Bağdat Caddesi, şaşkınbakkal'da yer alan merkezin açılışında sanatçı Seçkin Pirim'in 'Katmanlı Seriler' konseptiyle tasarladığı heykeller ve 'Disiplin Fabrikası' adı altında, üç boyutlu 50 kağıdın üst üste gelmesiyle oluşturulan soyut bir form sergilendi. Sanatçının seçilmiş altı eserinden oluşan sergi, 13 Ocak - 6 şubat 2011 tarihleri arasında üç hafta süreyle görülebilecek.
Mimarlar Kerem Erginoğlu ve Elmon Pekmez'in yanı sıra Varyap mimarlarının da dizaynında yer aldığı merkez, şirketin 'sürdürülebilirlik' ve 'yeşil' odaklı çalışmaları dikkate alınarak, LEED kriterleri doğrultusunda tasarlandı. Mekanın dekorasyonunda ise monokrom renkler ve sadelik tercih edildi.
Yeni bir yaşam tarzının ve sanatın halkla buluşacağı dinamik bir mekan
İş ve sanat dünyasından seçkin bir davetli topluluğunun katıldığı Varyap Yaşam ve Sanat Merkezi"nin açılışı Varyap CEO"su Erdinç Varlıbaş tarafından yapıldı. Yeni bir yaşam tarzını halka sunmaktan son derece mutluluk duyduklarını belirten Erdinç Varlıbaş, sanatı misafirleriyle buluşturan konseptiyle Varyap Yaşam ve Sanat Merkezi"nin Anadolu yakasına yeni bir soluk getireceğini söyledi. Varlıbaş, Biz yaptığımız binaları sanatla yoğuruyoruz. Bu felsefemizi şimdi Varyap Yaşam ve Sanat Merkezi"ndeki misafirlerimizle paylaşıyoruz. çünkü biz insanların evlerine, işlerine girerken veya alışveriş mekanlarında dolaşırken öncelikle bir sanat eseriyle karşılaşmalarını istiyoruz dedi.
'Sanata yatırımlarımız sürecek'
Bugüne kadar yarattıkları tüm projelere sanatı entegre etme misyonu doğrultusunda hareket ettiklerinin altını çizen Erdinç Varlıbaş, 'Hedefimiz, her zaman sanatçıların çalışmalarını mimari ekiplerimizle buluşturarak Varyap"ın vizyonu ile birleştirerek çağdaş yaşam alanları sunmaktır. Bir inşaat ve gayrimenkul firması olarak ilkini açtığımız sanat ve yaşam merkeziyle bu hedefimize bir adım daha yaklaştığımıza inanıyoruz. Sanat alanındaki yatırımlarımıza önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz' diye konuştu.
Mavi heykelle İstanbul ile Varyap köprüsü
Merkezde sanatçı Seçkin Pirim'in 'Katmanlı Seriler' konseptiyle tasarladığı heykeller ve 'Disiplin Fabrikası' adı altındaki üç boyutlu 50 adet kağıdın üst üste gelmesiyle soyut bir form oluşturan işleri sergileniyor. Pirim"in 'Başlangıç', 'Dört Dua Evi', 'Dört Mevsim', 'İçtima', 'İstanbul"u Dinliyorum', 'Metamorfoz' ve 'Serigrafi Baskı' isimli seçilmiş altı eserinin yer aldığı merkezde özellikle girişe konumlandırılan 1 ton ağırlığındaki mevi heykel dikkat çekiyor. Bu heykel, Pirim tarafından Varyap için özel olarak tasarlandı. Varyap"la İstanbul arasındaki köprüyü simgeleyen heykede kullanılan mavi renk, Varyap"ın çevreci yaklaşımı vurguluyor.
Varyap sanatı caddeye taşıdı
Ödüllü projelerle gündeme gelen Varyap, sanat yatırımlarıyla da öne çıkıyor. Contemporary Istanbul'a katılan Varyap, şimdi de Bağdat Caddesi'nde...
İstanbul Ataşehir'de 'dünyanın en iyi mimari projesi' seçilen Varyap Meridian'ı hayata geçiren Varyap, Bağdat Caddesi, şaşkınbakkal'da çağdaş sanat eserlerinin sergileneceği Varyap Galeri'nin açılışını yaptı. Bu yıl Türkiye'nin en geniş kapsamlı çağdaş sanat etkinliği Contemporary Istanbul'da Varyap Standında eseri sergilen Heykeltraş Seçkin Pirim'in sergisiyle açılan Varyap Galeri, her ay yeni bir sergiye ev sahipliği yapacak. Kerem Erginoğlu, Elmon Pekmez ve Varyap mimarları tarafından dizayn edilen Varyap Galeri, Varyap'ın sürdürülebilirlik ve 'yeşil' odaklı çalışmaları dikkate alınarak Meridian'da olduğu gibi LEED kriterleri doğrultusunda tasarlanmış. Seçkin Pirim'in 'Katmanlı Seriler' konseptiyle tasarladığı heykeller ve 'Disiplin Fabrikası' adı altındaki işleri 13 Ocak- 6 şubat tarihleri arasında görülebilecek. Varyap Galeri'nin açılışında konuşan Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, 'Varyap Galeri Anadolu Yakası'na yeni bir soluk getirecek. Biz yaptığımız binaları sanatla yoğuruyoruz. Bu felsefemizi şimdi Varyap Yaşam ve Sanat Merkezi'ndeki misafirlerimizle paylaşıyoruz. çünkü biz insanların evlerine, işlerine girerken veya alışveriş mekanlarında dolaşırken öncelikle bir sanat eseriyle karşılaşmalarını istiyoruz' dedi.
Sektörde bir ilk
Estetik ve sanattan yoksun yapıların günümüzün yaşam alanlarını yansıtamayacağına ve mimari bir kimliğin de sanatın katkısı olmadan gerçekleşemeyeceğine inandıklarını vurgulayan Varlıbaş,' Bir toplumda değerlerin varlığı, onlara verilen destekle büyür ve gelişir. Biz Varyap olarak tüm projelerimize sanatı entegre etme misyonu ile hareket ediyoruz. Hedefimiz, her zaman sanatçıların çalışmalarını mimari ekiplerimizle buluşturmak' dedi.
Bülent Aytaç Yoldaş/Sabah