05 / 05 / 2024

Varyap'ın 2011 ciro hedefi 500 milyon TL!

Varyap'ın 2011 ciro hedefi 500 milyon TL!

İsmini Seyrantepe Spor Kompleksi, Avrupa Yakası Adalet Sarayı ve Ataşehir"de inşası devam eden Meridian projesi ise pekiştiren Varyap, 2011"de yurtiçi ve yurtdışındaki işlerle 500 milyon TL ciro hedefliyor



İsmini Seyrantepe Spor Kompleksi, Avrupa Yakası Adalet Sarayı ve Ataşehir"de inşası devam eden Meridian projesi ise pekiştiren Varyap, 2011"de yurtiçi ve yurtdışındaki işlerle 500 milyon TL ciro hedefliyor

Seyrantepe Spor Kompleksi ve Avrupa Yakası Adalet Sarayı binasını yıl sonuna kadar teslim etmeye hazırlanan Varyap, Ataşehir"de inşa ettiği Varyap Meridian projesini de 2012"de bitirecek. Gelecek yıl içinde yine Ateşehir"de GAP İnşaat konsorsiyumuyla yapacağı karma projenin ana hatları ise hızlı adımlarla kesinleşiyor.

Sadece konutta hedef 3 bin
2011 ciro hedefini 500 milyon TL olarak belirleyen Varyap, yapacağı konut sayısını ise 2 bin 500 olarak 3 bin olarak planladı. Sadece konut yapmadıklarına dikkat çeken Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, projelerin ticari bölümlerinin de olduğunu söyledi. Bu konutların lokasyonlarının Finans Merkezi ve Ataşehir olacağını söyleyen Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, GAP İnşaat konsorsiyumu ile birlikte yeni bir proje hazırlığında olduklarını, 100 bin metrekarelik arsa üzerinde gerçekleşecek projenin tam anlamıyla bir kentsel tasarım harikası olacağını söyledi. Projenin konut-residans, ofis, otel ve AVM'yi içeren karma bir proje olacağını belirten Varlıbaş, mimari projenin RMJM Mimarlık Bürosu tarafından hazırlanacağını dile getirdi.

2011"de ayrıca Ataşehir"de finans merkezinin ortasında yer alacak yeni bir iş merkezi projesine de başlayacakların belirten Varlıbaş, œFinans merkezinde inşa edilecek bu iş merkezi 10 dönümlük bir arazi üzerinde yaklaşık 50 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak dedi.

Yaşam merkezi eksiği kapatacak
Öte yandan Ataşehir"in, Anadolu yakasında yaşam merkezi yönünden eksiğinin dikkatlerinden kaçmadığını söyleyen Varlıbaş, œİnsanların topluca gidip eğlenecekleri, yiyip içecekleri, gezecekleri, dinlenecekleri, alışveriş yapacakları çok fonksiyonel yerler yok. Varyap Meridian"ın yanında yer alacak bu yaşam ve kültür merkezi projesini 2011 yılı içerisinde hayata geçireceğiz. Projede yer altında katlar olacak,   yarı açık   yarı kapalı bir konseptte ve doğayla bütünleşmiş bir proje planlıyoruz diyerek yeni merkez hakkında ipuçları verdi.

Sıra yurtdışı projelerde
Türkiye"de geliştirdikleri projelere ek olarak Seyrantepe Stadyumu"nun kendilerine yeni kapılar açtığının altını çizen ardından; Varlıbaş, œIrak, Katar, Brezilya, Suudi Arabistan ve Ukranya'dan teklifler aldık. Gelecek yıl uluslararası arenada işler yapacağız. Irak'taki 50 bin kişi kapasiteli Necef stadyumunun yapımı için hükümetten davet aldık. İhalesi 2010 Aralık ayında sonuçlanacak diye konuştu.

2010 yılının da kendileri için çok hareketli geçtiğini ve enerjiden altyapıya, endüstriyel tesislerden kamu binalarına kadar birçok alt ve üst yapı projeleri gerçekleştirdiklerini belirten Varlıbaş, œHoldingin bugün inşaat, taahhüt ve gayrimenkul şirketi olan Varyap, Trabzon Belediye Sarayı"nı Ekim ayında teslim etti. Seyrantepe Spor Kompleksi ve Avrupa Yakası Adalet Sarayı binasını ise 2010 yılı sonunda teslim edeceğiz. Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası ile Tekirdağ Ceza ve İnfaz Kurumu Kampusü"nü ise 2012 yılında tamamlanacak.   Grup olarak, gayrimenkul projelerimiz arasında yer alan Varlıbaş AVM Atapark Trabzon"u ise 2 Ekim 2010 tarihinde halka açtık dedi.

Toplam 1500 konutun bulunduğu Varyap Meridian projesini 2012 yılında tamamlayamayı planladıklarını söyleyen Varlıbaş, 400 konutluk Grand Towers"taki 250 daireyi Kasım ayında satışa çıkardıklarını ve 15 gün içinde yüzde 60'ının satıldığını söyledi. Metrekare fiyatlarının 4 bin 500 TL ile 6 bin 750 TL arasında değiştiğini söyleyen Varlıbaş, proje tamamlandığında   metrekare fiyatının 10 bin TL"nin üzerine çıkacağını kaydetti.

Dünyada ˜En İyi Mimari Proje" seçilmişti
Varyap Meridian geçtiğimiz iki yıldan bu yana Avrupa"dan gelen 10"uncu ödülüne ek olarak 131 ülkeyi geride bırakarak dünya karmasında œEn İyi Mimari Proje ödülünü kazanmıştı. İstanbul"un yeni finans merkezi Batı Ataşehir"de inşa edilen LEED kayıtlı Türkiye"nin ilk yeşil karma konut projesi olan Varyap Meridian, 27 Kasım tarihinde Londra"da Hyde Park Lancaster Hotel"de düzenlenen gala gecesi ve ardından yapılan törende ödülünü almıştı.

œDünyanın En İyi Mimari Projesi ödülünü Varyap CEO"su Erdinç Varlıbaş almış ve yaptığı konuşmada, œUluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasına katılan projeler, dünya gayrimenkul piyasasının guruları tarafından seçiliyor. Dünyanın en iyisi seçildik. Bu bir devrimdir. Varyap, Birileri gelir dünyayı değiştirir demişti. Bundan sonra dünya sahnesinde Türkler var demişti.


Geri Dön