02 / 05 / 2024

Vatandaş altın almasın, parasını faize mi yatırsın?

Vatandaş altın almasın, parasını faize mi yatırsın?

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vatandaşın altın alımıyla ilgili yaptığı açıklama üzerine X sosyal medya hesabından, “İstiyorlar ki paranız TL mevduatta enflasyonun çok altında faiz alarak erisin” paylaşımını yaptı. Şatıroğlu’nun açıklamasına yorum yağdı.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün  İstanbul Sanayi Odası’nda yaptığı konuşmada enflasyonla mücadele programının geçici bir heves olmadığını söyledi. Konuşmasında geçen yıl gerçekleşen altın ithalatına da değindi. Bakan Şimşek, “Geçen yıl sadece vatandaşın talebi nedeniyle 29,9 milyar dolar altın ithal edildi. Bu yenilir içilir değil. Burada kaynakların etkin kullanımı değil, enflasyona karşı bir koruma amacı olarak görülmüştür” diye konuştu. 

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, Bakan Şimşek’in bu açıklaması üzerine twitter.com/TuncSatiroglu X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Şatıroğlu: “Mehmet Şimşek vatandaşın altın almasından rahatsız olmuş. İstiyorlar ki paranız TL mevduatta enflasyonun çok altında faiz alarak erisin. TL mevduat enflasyon karşısında garantili para kaybetme yeri uzun zamandır” dedi.

Takipçileri Tunç Şatıroğlu’nu yorum yağmuruna tutarken, güvenli yatırımın hangisi olduğunu sordu.

İşte Şatıroğlu'nun o paylaşımı
 

Vatandaş altın almayıp ne yapsın?


Geri Dön