Ekonomi

Vatandaşa para yağacak! En az emekli maaşı 7 bin 500 TL! Memura yüzde 15, asgari ücrete ise yüzde 10 ek zam yapılacak!

Seçimler öncesi emekli, memur ve asgari ücretliye adeta gökten para yağacak. Yapılacak ek zamla, en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olurken bayram ikramiyeleri ise 3 bin TL’ye kadar yükseltilecek, asgari ücrete yüzde 10, memur maaşlarına yüzde 15 ek zam yapılacak! İşte detaylar… İşte bunlardan biri daha Ankara kulislerinde konuşulmaya başladı

Haziran ayında yapılması planlanan seçimlerin mayıs ayında yapılacağının ortaya çıkmasıyla hükümetin hem çalışan hem emekli hem de işveren için hamleler art arda geliyor. İşte bunlardan biri daha Ankara kulislerinde konuşulmaya başladı. İddiaya göre, seçimler öncesi AK Parti, asgari ücret ile emekli ikramiyelerinde de yeni bir hamleye hazırlanıyor. İşte Ankara kulislerinde konuşular o detaylar…

Türkiye genelinde seçimlerin mayıs ayına alınacağı belirlendikten sonra AK Parti, dar gelirli vatandaşlar ile işveren kesimine desteklerini peş peşe açıklamayı hızlandırdı.

Siyaset tarafı, bir yandan seçim hazırlıklarına hummalı bir şekilde yoğunlaşırken, bir yandan da iktidar, özellikle çalışan ve emekliler için yeni hamleler yapmakta.

Seçim tarihine kadar emekli ve çalışan kesimin alım gücünü yükseltmeyi hedefleyen AK Parti, memur ve emekli maaşlarından asgari ücrete kadar yeni müjdeler vermek için kolları sıvadı.

Ankara kulislerinde konuyla ilgili konuşulanlar hakkında iddialarda bulunan Kısa Dalga'dan Mehmet Çetingüleç, AK Partinin seçimler öncesi başta emeklilerin maaşlarına ek zam yapıp, ikramiye tutarlarını artırmayı hedefliyor.

EMEKLİLERİN MAAŞ VE İKRAMİYE TUTARLARI ARTIRILACAK, ASGARİ ÜCRETE EK ZAM YAPILACAK!

Buna göre, daha önce yüzde 30 zam alan emeklilere yüzde 10 ila 20 arasında bir artış daha yapılacak ve en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olacak. Emekliler için ayrıca bir adım daha atacak olan iktidar, 100 TL olan emekli ikramiyelerini 2 bin 500 ila 3 bin TL arasına çekecek.

Diğer yandan, yılbaşında yüzde 54 zamlanan asgari ücrete ise yüzde 10’luk ek zam yapılacak.

Bunun dışında, yüzde 30’luk zam ile tepki çektiği memur kesiminin de gönlünü almak isteyen AK Parti, yapılacak yeni bir düzenleme ile memur maaşlarında da yüzde 15’lik ek artış yapacak.