Sektörel

Vatandaşlar için ekonomideki en önemli sorun gıda, kira ve konut fiyatları!

ASAL Araştırma, ülkemizdeki ekonomik krize yönelik gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını açıkladı. Türkiye genelinde 26 şehirde yapılan ankette vatandaşlara “Türkiye ekonomisinin en önemli sorun gıda, kira ve konut fiyatları… 806877 Mega kent İstanbul’da her an yıkılabilecek kaç bina var? KİPTAŞ Gen


ASAL Araştırma, ülkemizdeki ekonomik krize yönelik olarak yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. Para Analiz’de yer alan habere göre ülke genelinde 26 şehirde  yapılan ankette vatandaşlara “Türkiye ekonomisinin en önemli sorunu nedir?” sorusu yöneltildi. 

Peki 10-17 Temmuz 2024 tarihleri arasında, 18 yaş ve üzeri 2 bin kişiyle gerçekleştirilen söz konusu ankette vatandaşlar Türkiye ekonomisinin en önemli sorunu nedir?” sorusuna ne yanıt verdi? İşte söz konusu ankette dikkat çeken o yanıtlar...

Katılımcıların yüzde 28.7’lik kısmı “gıda fiyatlarındaki artış” cevabını verirken, yüzde 16.4’ü “kira ve konut fiyatlarındaki artış” cevabını verdi.

10-17 Temmuz 2024 tarihleri arasında, 18 yaş ve üzeri 2 bin kişiyle gerçekleştirilen söz konusu ankette vatandaşlara, “Türkiye ekonomisinin en önemli sorunu nedir?” sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 28.7’lik kısmı ekonomideki en önemli sorunun gıda ürünlerindeki fiyat artışı olduğunu dile getirdi.

Söz konusu ankete katılım sağlayanların  yüzde 16.4’lük kısmı kira ve konut fiyatlarında yaşanan artışı Türkiye ekonomisinin en önemli sorunu olarak ifade ederken,  yine ankete katılım sağlayanların yüzde 8’lik kısmı da akaryakıt fiyatlarının yüksekliğinden dert yandı. 

İşte 10-17 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılan ankette vatandaşların “Türkiye ekonomisinin en önemli sorunu nedir?” sorusuna verdiği cevaplar…

Gıda ürünleri fiyatlarındaki artış: Yüzde 28.7
Kira ve konut fiyatlarındaki artış: Yüzde 16.4
Akaryakıt fiyatlarının yüksekliği: Yüzde 8.0
Enflasyonun yüksekliği: Yüzde 6.3
İşsizlik: Yüzde 6.2
Elektrik, su ve doğalgaz fiyatlarının yüksekliği: Yüzde 5.0
Ekonomi yönetimi: Yüzde 4.5
Gelir/Vergi Adaletsizliği: Yüzde 4.3
Her şey sorun: Yüzde 4.0
Faizlerin yüksekliği: Yüzde 3.4
Liyakatsizlik: Yüzde 2.6
Üretimde yetersizlik: Yüzde 2.5
Eğitimsizlik: Yüzde 2.3
Ahlaki değer kaybı: Yüzde 1.6
Fikrim yok: Yüzde 1.0
Cari açık: Yüzde 0.9
Diğer: Yüzde 0.7
Kamuda israf: Yüzde 0.6
Sorun yok: Yüzde 1.0

Satılık ve kiralık konut piyasası mercek altında! Konut satışları artıyor, kiralar düşüyor!

İslam Memiş, sır gibi saklanan altın planını açıkladı! 'Ters köşe yapacaklar' dedi rakam verdi! Yatırımcılar hazır olun!

Sıfır faizli kredi veren bankalar hangileri? Bankalar kampanyalarını güncelledi...