Kent Haberleri

Vatandaşlık maaşı açıklandı mı? Kimler vatandaşlık maaşı alacak? Hemen siz de bakın! 

Vatandaşlık maaşı ile ilgili gelişmeler binlerce kişi tarafından yakından takip ediliyor. Peki vatandaşlık maaşı açıklandı mı? Kimler vatandaşlık maaşı alacak? Bu çerçevede vatandaşlık maaşı ile ilgili gelişmeler binlerce kişi tarafından yakından takip ediliyor

Vatandaşlık maaşının, Aile Destek Programı çerçevesinde Temmuz 2023 itibarıyla uygulanması bekleniyordu. Bu çerçevede vatandaşlık maaşı ile ilgili gelişmeler binlerce kişi tarafından yakından takip ediliyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler eski bakanı Derya Yanık, dar gelirlilere vatandaşlık maaşı verileceğini, Mayıs'taki seçimler öncesinde duyurmuştu. 

Vatandaşlık maaşı açıklandı mı? Kimler vatandaşlık maaşı alacak? Hemen siz de bakın! 

AHaber'de yer alan habere göre; vatandaşlık maaşına başvuru yapmak isteyen binlerce kişi, başvuru şartlarını ve sürecini araştırıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler eski bakanı Derya Yanık, vatandaşlık maaşına ilişkin "Biz sosyal yardımlar sadece insanların karnını doyurmak sadece insanların yoksulluğunu kısmen gidermek için değil aslında bir anlamda yoksulluk sınırına düşmemek için kaldıraç olarak kullanıyoruz. Yoksulluk sınırına insanlarımızın düşmemesi için önleyici tedbirler alıyoruz" açıklamasında bulunmuş ve böylece daha düşük maliyetle vatandaşların refah seviyesini yükselttiklerinin altını çizmişti. 

Açıklamasında "ayın Cumhurbaşkanımız Aile Destek Programı'nı onaylarken bize talimat buyurduğunda çalışmamızda şunu gördük" ifadelerini kullanan Derya Yanık, bir gelir grubunun henüz yoksulluk sınırına düşmediğini ancak o riske sahip olduğunu, bu riski ortadan kaldırmak için koruyucu ve önleyici yardımlarla destekleyeceklerine dikkat çekti. 

Yanık, "Bununla hem ortalama gelir seviyesini korumasını, sosyal refahtan üzerine düşen payı almasını sağlayacağız. Yoksulluk sınırının altına düştüğünde daha çok destekleyeceğiz" dedi ve koruyucu ve önleyici sosyal yardımların tespiti noktasında bu sürecin işletilecek sürece de değindi. 

Vatandaşlık maaşı açıklandı mı? Kimler vatandaşlık maaşı alacak? Hemen siz de bakın! 

Derya Yanık, söz konusu açıklamasında bir vatandaşın 'Ben sosyal yardımlardan yararlanmak istiyorum' diye başvuru yapması halinde 'Hanesinde kaç kişi var? Engelli var mı, yaşlı var mı? Çocuk var mı? Geliri olan kaç kişi var? Gelir miktarı ne kadar?' bütün bunları ölçtükleri sistem olduğunun altını çizdi. Yanık, "Farklı durumları tespit edebilmemiz için haneleri ziyaret ettiğimiz, hem teknik anlamda vatandaşın gelir düzeyini tespit ettiğimiz süreç var" ifadelerine yer verdi. 

Koruyucu ve önleyici sosyal yardımların belirlenmesinde bu sürecin işletileceğine vurgu yapan Yanık, "Aynı aileden birkaç kişi bu maaştan faydalanabilecek. Sosyal yardımlarımız hane temellidir" şeklinde konuştu. 

VATANDAŞLIK MAAŞINI KİMLER ALABİLİR? 

"Aile Destek Programı'ndan elde ettiğimiz tecrübeler ile ki önümüzdeki dönemde de bu programı devam ettirmeyi arzu ediyoruz" açıklamasında bulunan Derya Yanık, programın bütüncül bir çevreye dönüştürülerek, koruyucu ve önleyici sosyal yardımı da içine alacak şekilde bir vatandaşlık maaşı yapılacağının altını çizdi. 

Vatandaşlık maaşı konusuna ilişkin ayrıntılar henüz belli olmadı ve yeni bir resmi açıklama gelmedi. 

Fakat gündemde yer alan iddialara göre, vatandaşlık maaşının 11 bin 402 Türk Lirası şeklinde verileceği belirtiliyor. 

BİM'de taze peynir çeşitleri 19 TL, 1 kg yarım yağlı tost 135 TL ile dibi gördü! BİM 1 Ağustos yeni ay kataloğu...

Küresel piyasalar, merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı! Altın, dolar ve borsa yeni haftaya nasıl başladı?

1 milyonun altında 19 otomobil modeli kaldı! 1 ay sonra yeni zam bekleniyor!