01 / 05 / 2024

Vedad Gürgen: 264 riskli alanda çalışma yapıyoruz!

Vedad Gürgen: 264 riskli alanda çalışma yapıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşüm çerçevesinde 650 bin bağımsız bölümü yıktık. Bu alınmış iyi bir yol ama halen yetersiz. Bu konuyla ilgili şu anda 264 riskli alanda çalışma yapıyoruz" dedi.



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye Afet Risklerinin Azaltılması Platformu toplantısı kapsamında "Afet riskini anlamak" konulu panel yaptı.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu moderatörlüğünde, AFAD Başkanlığı Kongre Salonu'nda yapılan panele, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen,  Ankara  Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ve AKUT Derneği Başkanı Recep Şalcı konuşmacı olarak katılım gösterdi.

"264 riskli alanda çalışma yapıyoruz"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen ise 1894 yılında yaşanan depremle günümüzdeki depremlerin raporları arasında çok büyük bir fark olmadığını, her raporda "niteliksiz binalar"ı da içeren benzer konulardan bahsedildiğini söyledi.

Türkiye'de binaların sadece depremler dolayısıyla yıkılmadığına değinen Gürgen, dere yataklarına yapılan binaların da yıkılma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşüm alanında yaptıkları çalışmalara ilişkin de konuşan Gürgen, şunları söyledi:

"Kentsel dönüşüm çerçevesinde 650 bin bağımsız bölümü yıktık. Bu alınmış iyi bir yol ama halen yetersiz. Bu konuyla ilgili şu anda 264 riskli alanda çalışma yapıyoruz. Aynı zamanda belediyelerin yürüttüğü projeler var. Hızlı bir şekilde dönüşümler devam ediyor ama bu dönüşümler devam ederken ne yazıkki bir yandan da Adıyaman'da Kahta'da kayma riskli olan yerlerde yeni binalar yapıyoruz. Bir taraftan rakamları düşürürken bir taraftan da rakamları kendi elimizle arttırıyoruz."


Geri Dön