04 / 05 / 2024

Vedat Aşçı, Bellevue Residences'tan kendine ayırdığı daireyi sattı

Vedat Aşçı, Bellevue Residences'tan kendine ayırdığı daireyi sattı

Bellevue Residences gibi lüks yatırımlara imza atan Astaş'ın Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, Ulus'taki Bellevue Residences'ta kalan son penthouse dubleks daireyi de 3.5 milyon dolara sattı



150 milyon dolarlık yatırımla hayata geçen Bellevue Residences'taki tüm daireleri sattıklarını anlatan Aşçı, "Son kalan penthouse dubleks daireyi kendimiz için ayırmıştık. Ancak talep fazla olunca onu da satmaya karar verdik. Elimizde hiç stok kalmadı ama olsaydı onları da krize rağmen rahatlıkla satardık. Hayırlısıyla krize yakalanmadık. Daireleri hep peşin sattık" dedi.

Kaliteli projelerin kriz ortamında bile değerini koruduğunu ve satış problemi yaşanmadığını vurgulayan Aşçı, özellikle son 3-4 aydır bu gayrimenkullerin sürekli el değiştirdiğine dikkat çekti. Aşçı, "Metrekaresi 5-6 bin dolara sattığımız dairelerin fiyatı şimdi 10 bin dolar seviyelerinde. Evet kriz var ama bize sürekli penthouse ve dubleks dairemizin kalıp kalmadığını soruyorlar" diye konuştu.
 
250 milyon dolarlık yeni yatırım

Lüks projelerin krizden daha az etkilenmesini faizlerin düşük olmasına bağlayan Aşçı, "Belli bir kitlede ciddi para var. Bankalarda faizler çok düşük olduğu için paralarını değerli gayrimenkulleri satın alarak değerlendirmek istiyorlar" dedi. Aşçı, yabancıların da lüks projelere büyük ilgi gösterdiğini söyledi. 2009'da yine Etiler bölgesinde yeni otel veya rezidans yatırımı hedeflediklerini anlatan Aşçı, bölgede uygun arsa arayışlarının devam ettiğini kaydetti. Görüştükleri yerlerin olduğunu ifade eden Aşçı, "Yerin durumuna göre otel ya da rezidans projelerimiz olacak. Yeni projeler için 250 milyon dolarlık yatırım hedefimiz var" dedi. Makine ve gayrimenkul yatırımının ardından üçüncü iş alanı olarak enerjiyi belirlediklerini dile getiren Aşçı, şu anda sektörü incelediklerini, 2010-2011 arasında enerji üretimi konusunda yatırım hedeflediklerini belirtti.
 
Ünlülerin rezidansı

150 milyon dolarlık yatırımla hayata geçen Bellevue Residences'ta daire fiyatları 1 milyon dolardan başlıyor. 68 rezidansın bulunduğu projede, restoran, spa ve sağlık merkezi de yer alıyor. Rezidanstan daire alanlar arasında Abdullah Kiğılı, Petek Dinçöz, Sema Türkeş gibi isimlerin bulunduğu belirtiliyor.

Referans


Geri Dön