28 / 04 / 2024

Vedat Aşçı, Tuncay Aşçı ve Hasan Kaya Aşçı'dan 71.6 milyon TL'lik yeni şirket! Astoria Gayrimenkul kuruldu!

Vedat Aşçı, Tuncay Aşçı ve Hasan Kaya Aşçı'dan 71.6 milyon TL'lik yeni şirket! Astoria Gayrimenkul kuruldu!

Astoria ve Astoria Alışveriş Merkezi ile gayrimenkul sektörüne giriş yapan Astaş Holding, yeni şirket kurdu. İşte ayrıntılar...



Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Aşçı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Kaya Aşçı, 71 milyon 651 215,63 TL'ye yeni şirket kurdu. Astoria Gayrimenkul İşletmecilik A.Ş., Şişli'de kuruldu. 

Vedat Aşçı, Tuncay Aşçı ve Hasan Kaya Aşçı ortaklığında kurulan Astoria Gayrimenkul İşletmecilik A.Ş.'nin faaliyet konusu şu şekilde açıklandı: 

1-Şirket alışveriş merkezlerinin (AVM) ve tesislerin, Binaların, sitelerin, dairelerin, buna benzer gayrimenkullerin uygun şekilde kullanılmasının sağlanması, her türlü hizmetlerinin üstlenilmesi gayrimenkullerin bakım ve onarımı için gerekli çalışmaların gerçekleştirilmesi, satış sonrası gerekli hizmetlerin oluşturulması, gayrimenkul içerisindeki ortak alanların onarımı, bakımı, faaliyeti ve kullanımına ilişkin işlemler, teknik ve spesifikasyonlar çerçevesinde dahili düzenleme, dekorasyon onarım ve değişikliklere uyması gereken zorunlu ilkeleri belirten dahili düzenlemelerin hazırlanması gayrimenkullere ait birimlerin kiralanması, her türlü yönetim hizmetlerinin sağlanması ve gayrimenkul sahipleri tarafından kendisine yüklenen görevlerin yerine getirilmesi ve site yönetimi ile ilgili her türlü isleri ve tüm bu islerle ilgili komisyonculuk yapmak. 
2-Site ve tesis yönetimlerinin denetimlerini yapmak, bu konularla ilgili raporlar hazırlamak ve site yönetimi ile ilgili eğitim, müşavirlik ve danışmanlık hizmetlerinde bulunmak...ve 1.12.2023 tarihinde tescil edilen ana sözleşmesinde yazılı diğer hususlar. 

Astoria Gayrimenkul İşletmecilik A.Ş.'nin adresi, Esentepe Mah. Büyükdere Cad. Şişli olarak belirtildi. 

Vedat Aşçı, Tuncay Aşçı ve Hasan Kaya Aşçı dan 71.6 milyon TL lik yeni şirket! Astoria Gayrimenkul kuruldu!

VEDAT AŞÇI KİMDİR?

Vedat Aşçı, Tuncay Aşçı ve Hasan Kaya Aşçı dan 71.6 milyon TL lik yeni şirket! Astoria Gayrimenkul kuruldu!

1960 Samsun doğumlu olan Vedat Aşçı, 1978'de eğitimi için Almanya'ya gitti. 70'lerin sonunda Türkiye ve Almanya başta olmak üzere globalleşen iş fırsatlarını görerek ticaret ile uğraşmaya başlayan Vedat Aşçı, 1980'de Almanya'da kurduğu Ascı GmbH şirketi ile dünyanın birçok ülkesindeki tekstil ve hazır giyim sektörüne sanayi tipi konfeksiyon makineleri pazarlaması yaptı. 

Bugün Astaş Holding ve Astaş Gayrimenkul’ün kurucusu ve patronu olan Vedat Aşçı, gayrimenkul sektöründeki faaliyetlerine 2004'te başladı.  Kempinski Residences Astoria ve Astoria Alışveriş Merkezi ile gayrimenkul sektörüne giriş yapan Aşçı, 2008'de de Bellevue Residences Managed by Kempinski’yi hizmete açtı. 

Astaş, 2010'da yatırım kararı verdiği Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa Managed by Kempinski projesini 2012 Aralık'ta hizmete sundu.

30 senedir pek çok eğitim kurum ve kuruluşlarına destek veren Vedat Aşcı, Astaş Holding olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Hacı Şevket Aşcı Turizm Fakültesi’nin yapımını da üstlendi. 

TUNCAY AŞÇI KİMDİR? 

Vedat Aşçı, Tuncay Aşçı ve Hasan Kaya Aşçı dan 71.6 milyon TL lik yeni şirket! Astoria Gayrimenkul kuruldu!

Astaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Aşçı, aynı zamanda Kempinski Residences Istanbul ve Residences at Mandarin Oriental Bodrum'un geliştiricisi. 

HASAN KAYA AŞÇI KİMDİR? 

Vedat Aşçı, Tuncay Aşçı ve Hasan Kaya Aşçı dan 71.6 milyon TL lik yeni şirket! Astoria Gayrimenkul kuruldu!

Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Kaya Aşçı, 1954'te Samsun'da doğdu. Çocukluk ve eğitim hayatı Bafra’da geçen Hasan Kaya Aşçı, Bafra'da tuhafiye ve manifatura üzerine çalışan aile şirketinde kariyer hayatına başladı. 

1984'te İstanbul'a gelen ve kurucusu oldukları aile şirketi olan ASTAŞ JUKİ markası ile iş hayatını burada sürdüren Hasan Kaya Aşçı, 2004'te Bayrampaşa Bafralılar Derneği Başkanlığı'nı üstlendi. Hasan Kaya Aşçı, 2007-2013 arası SADEF Genel Başkanlığı, 2011 Samsuspor Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yaptı. 

2014'te Samsun camiasını daha güçlü bir çatı altında bir araya getirmek için kurulan SAMKON’un kurucu genel başkanlığını üstlenen Aşçı, Yılport Samsunspor Yönetim Kurulu Üyeliği de yapıyor. 

Evli ve 3 kız çocuğu babası olan Aşçı, bünyesinde 20 farklı firmayı bulunduran aile şirketi ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor. 

ASTAŞ HOLDİNG'İN DEVAM EDEN PROJELERİ

  1. The Residences at Mandarin Oriental Etiler, İstanbul 
  2. Mandarin Oriental Etiler, İstanbul 
  3. Mavi Arya Turgutreis Bodrum
  4. Kempinski Residences Balmumcu, İstanbul 

ASTAŞ HOLDİNG'İN TAMAMLANAN PROJELERİ

  1. Maçka Residences Interior Design by Armani / Casa Managed by Kempinski 
  2. Kempinski Residences Astoria, İstanbul 
  3. Bellevue Residences Managed by Kempinski 
  4. Mandarin Oriental Bosphorus, İstanbul 
  5. Mandarin Oriental, Bodrum 
  6. The Residences at Mandarin Oriental, Bodrum

Astoria Gayrimenkul İşletmecilik Anonim Şirketi kuruldu!

Vedat Aşçı yeni şirket kurdu! Astaş Holding'ten 2 milyon TL'lik yeni yatırım! 

Astaş Taahhüt İnşaat Turizm Anonim Şirketi kuruldu!


Geri Dön