Ekonomi

Vedat Bilgin'den flaş açıklama!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekçileri, esnafı ve çalışanları koruyacaklarını söyledi.

Bakan Vedat Bilgin, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tekstil, şekerleme ve mermer fabrikalarını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Afyonkarahisar Ticaret Odası (TSO) toplantı evinde sivil toplum kuruluşları (STK) ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen Bilgin, Türkiye'nin geçmişten günümüze üç temel sorunu olduğunu söyledi.

Bunların yüksek düzeyde kalkınma, demokratikleşme ve sosyal içerme sorunları olduğunu anlatan Bilgin, özellikle kalkınma perspektifinden büyümenin önünü açma yürüyüşünün devam ettiğini söyledi.

Sosyal politikaya odaklandıklarını ve toplumun tüm kesimlerini korumayı amaçladıklarını belirten Birgin, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla biz emekçileri koruyacağız, esnafı koruyacağız, çalışanları koruyacağız. Ben şöyle bir cümleyi sık sık söylüyorum; 'Biz sermaye düşmanı değiliz ama sermayenin emeğe düşmanlık etmesini asla izin vermeyiz'. Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi çalışma hayatıyla ilgili, iş hukukuyla ilgili bütün yasal mevzuatı bunun için çıkarmıştır."

"Beyaz Bayrak Projesi"

Bilgin, bir işverenin yanında kalmanın zamanlamayı zorlaştırabileceğini, ancak sorunu çözdüğünü vurguladı. 

Bilgin, "Biraz ertelediğimiz projemiz var. Beyaz Bayrak Projesi. Proje şu demek; bir işveren kamuya karşı sorumluluğunu yerine getiriyor, vergisini veriyor, işçilerin primlerini yatırıyor, bir de sendikası varsa o iş yerine 'beyaz bayrak', tıpkı otellerdeki 'mavi bayrak' gibi bir 'beyaz bayrak' takıyoruz. Kapısına da bir 'beyaz bayrak sertifikası' veriyoruz. Ona ayrıca ilave teşvik de sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Küresel tedarik zinciri aksaklıkları, yük taşımacılığı sorunları, enflasyon ve enerji sorunlarının da Türkiye'yi etkilediğini anlatan Bilgin, Türkiye'nin bu sorunları kolaylıkla aşabilecek bir ülke olduğunun altını çizdi.

 

Emekliler ve çalışanlar memnun olacak

Çalışma hayatının çözüm bekleyen sorunlarının çözümünde sona yaklaştıklarını, bunlar arasında yer alan EYT'nin aralık ayında çözüme kavuşturulacağını vurgulayan Bilgin, şu bilgileri verdi:

"Bütün sorunları aşmaya dönük kapsamlı bir düzenleme olduğunu şimdiden söyleyeyim. Bu, çok detaylı bir çalışma. Burada çok sayıda insan var, onların her birinin özel durumu söz konusu. Bireysel sorunları da kolektif bir sorunu çözer gibi çözeceğiz. O bakımdan çalışma hayatında insanların gelecekleriyle ilgili endişelerini giderecek bir şeffaf düzenleme gündeme gelecek."

Moderatör Yılmaz'ın, "Çalışanlar ve emekliliği bekleyenler memnun olacaklar mı" yönündeki sorusunu Bilgin, "Tabii tabii." diye yanıtladı.

Dev bankalar peş peşe açıkladı! ING, TEB, İş Bankası, QNB Finansbank, Garanti...
Tarım Kredi'den dev indirim! Ayçiçek yağı, peynir, süt... Sakın kaçırmayın, hemen bakın! 17 Ekim 2022 fiyat listesi...
118 bin TL'ye ev sahibi olmak mümkün! Prefabrik ev fiyatları ne kadar? 17 Ekim 2022 fiyat listesi...