Vefa Holding, teknolojisini ihraç etmeyi planlıyor!
Prefabrik ve çelik yapı sektöründeki faaliyetlerini 10 şirket ve 12 marka ile sürdüren Vefa, entegre çözümler sunuyor. Vefa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner, teknolojisini ihraç etmeyi planlıyoruz dedi...
Prefabrik ve çelik yapı sektöründeki faaliyetlerini 10 şirket ve 12 marka ile sürdüren Vefa, entegre çözümler sunuyor. Teknolojik yatırımları ve yeni şirketleriyle beraber istikrarlı bir şekilde her yıl büyüdüklerini ifade eden Vefa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner, "Sektörde 25 yıla yaklaştık. Son yıllarda çok sayıda yatırıma imza attık. 150 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteriyoruz. Bugün itibarıyla sadece sunduğumuz çözümleri değil, üretim altyapımızı ve kullandığımız bize özgü teknolojilerimizi de ihraç etmeyi konuşuyoruz. Rusya'da. Suudi Arabistan'da, Afrika ülkelerinde önemli görüşmelerimiz var" dedi.
Vefa Holding için 2013 yılının verimli geçtiğini söyleyen Orhan Güner, Dilovası'nda faaliyete geçirdikleri ana üretim üssünde mevcut rollformingüretim hatlarına yaptıkları ilaveler sayesinde yapı profili üretim kapasitelerini bir önceki yıla göre iki katma çıkardıklarını ifade etti. Güner, sözlerine şöyle devam etti: "Sakarya'da yeni bir yapısal çelik üretim tesisi kurduk ve bu alanda bize çok önemli bir rekabet avantajı sağlayacağını düşündüğümüz Hollanda menşeli tam otomatik yapısal çelik üretim hattını devreye aldık. Böylece mevcut üretim hatlarımızın da entegrasyonu ile büyük ölçekli ve çok katlı yapıları Türkiye'de gerçekleştirebilecek bir üretim altyapısına kavuştuk. Bir başka yeni üretim tesisini ise Bilecik'te faaliyete geçirdik. Fibercement levha ürettiğimiz tesisimiz tam kapasite ile üretimlerine başladı.
Artık ürettiğimiz yapılarda kullandığımız ana malzemelerden biri olan levhayı kendi tesislerimizde üretmiş oluyoruz." Tuzla'da yeni faaliyete geçirdikleri üretim tesislerine de değinen Güner, "Burda kapı ve pencere profili üretiyoruz. Sultanbeyli'deki üretim tesisimizde ise EPS hattı çalışmalarını tamamlayarak üretime geçmesini sağladık. Bu sayede uzun yıllardır üretimini sürdürdüğümüz sandviç ve kompozit panellerin izolasyon malzemesini de kendi tesislerimizde üretiyoruz. Böylece üretimlerimizi entegre bir şeküde sürdürür duruma geldik" diye konuştu.
"İhracat pazarlarımız arasında Irak'ın yeri büyük" İnovasyonun gücü ile de yeni ürünler tasarladıklarım anlatan Orhan Güner, "Yeni geliştirdiğimiz ürünler ve teknolojiler, bugün itibarıyla toplam ciromuzun neredeyse yüzde 50'sini oluşturuyor. Ürettiğimiz katma değerli çözümler, hem sektörün standardım ve müşterilerimizin konforunu yükseltiyor. Bu ürün ve teknolojiler aynı zamanda büyümemizin ve rekabet üstünlüğümüzün lokomotifi oluyor" ifadesini kullandı.
Dilovası, Sultanbeyli, Bilecik, Adapazarı ve Tuzla'daki üretim tesislerinde faaliyetlerine devam ettiklerini söyleyen Güner, idari ve teknik kadroların yanı sıra dünya çapındaki uygulama ekipleri ile 2 binin üzerinde istihdam sağladıklarını belirtti.İhracatları hakkında bilgi veren Orhan Güner, buyılm ilkbeş ayında ihracatlarının toplam ciroya oranının yüzde 71 olarak gerçekleştiğine dikkat çekerek, "İhracat oranlarımız içinde Irak, yüzde 10'luk önemli bir paya sahip. Erbil'de bugüne kadar çoğu Türk firması olan büyük inşaat şirketlerine çözümler sunduk. Bağdat ve Basra bölgelerinde şantiye mobilizasyonlarmdan okul, hastane, sosyal tesisler gibi pek çok büyük çaplı projeye imza attık" dedi.
Tüm bunların yanında Irak'taki sosyal konut ihtiyacına çözüm ürettiklerini anlatan Güner, şunları kaydetti:" Bağdat'ta valilik çalışanları için bir sosyal konut projesi gerçekleştirdik. Alt gelir grubuna yönelik olarak gerçekleş tirilen proje, her biri 84 metrekare olan toplam 800 konuttan oluşuyor. Anahtar teslim olarak yürüttüğümüz projede konutlara ek olarak okul, cami, alışveriş merkezi gibi toplam 15 bin metrekarelik sosyal tesis yaptık. Irak'ın bugüne kadar ki en büyük sosyal konut projesini anahtar teslim olarak, Bağdat'a 35 kilometre uzaklıkta yer alan bölgede zor koşullar altında sadece altı ayda tamamladık."
Dünya Sektör Araştırması