02 / 05 / 2024

Vefa, pratik hazır konut markası ile bayilik vermeye başladı!

Vefa, pratik hazır konut markası ile bayilik vermeye başladı!

Sektörde bir ilke imza atan Vefa, pratik hazır konut markası Nestavilla ile bayilik vermeye başladı. Vefa Eş Başkanı Turan Koçyiğit," Türkiyede ilk defa bilimsel anlamda bir bayilik sistemi kurmak için yola çıktıklarını" belirtti  



Sektörde bir ilke imza atan Vefa, pratik hazır konut markası Nestavilla ile bayilik vermeye başladı. Vefa Eş Başkanı Turan Koçyiğit, Türkiyede ilk defa bilimsel anlamda bir bayilik sistemi kurmak için yola çıktıklarını belirterek, Vefa olarak paylaşmayı seviyoruz. İdeal olduğunu düşündüğümüz yeni sistem çerçevesinde bizimle çalışacak partnerlere sağlam bir ortaklık ve hızlı kazanç vaat ediyoruz dedi.

 

Prefabrike ve hafif çelik yapı sektörünün önde gelen gruplarından Vefa, sektörde bir ilke imza atarak pratik hazır konut markası Nestavilla ile ilgili bayilik vermeye başladı.
 
Vefa Eş Başkanı Turan Koçyiğit, Nestavillanın tüm Türkiyede yaygınlaşması, yüksek üretim kapasitesinin potansiyelini en verimli şekilde kullanarak hem ciro artışının sağlanması, hem de yeni partnerlerimiz ile elde ettiğimiz karın paylaşılması hedefiyle yeni bayilik sistemini geliştirdik dedi.
Türkiyede ilk defa bilimsel anlamda bir bayilik sistemi kurmak için yola çıktıklarını bunun için gerekli ekibi ve altyapıyı kurduklarını söyleyen Koçyiğit, çalışmalara da hızla başladıklarını söyledi. Koçyiğit, Vefa olarak paylaşmayı seviyoruz. İdeal olduğunu düşündüğümüz yeni sistem çerçevesinde bizimle çalışacak partnerlere sağlam bir ortaklık ve hızlı kazanç vaat ediyoruz. Hepsini bu ortaklığın bir parçası olmaya çağırıyoruz. Çünkü biliyoruz ki Nestavilla alana da satana da kazandırıyor ve kazandırmaya devam edecek diye konuştu.
 
Üretim kapasitesini 5 yılda 5 kat artırdı
 
Vefa olarak, en son teknolojiler ile yüksek kapasitede üretimler yaparak malzeme üzerindeki işletme maliyetini azaltmak için son beş yılda üretim kapasitelerini beş kat artırdıklarını belirten Turan Koçyiğit, kapasiteye paralel olarak ciroyu da artırmak için pazarlama kadrolarını güçlendirdiklerini ifade etti. Koçyiğit, Markalarımızın önünü açarak ayrı organizasyonlar altında genişlemelerini sağladık dedi. Libyada bir ortaklığa imza attıklarını bildiren Koçyiğit, mevcut iki farklı üretim tesisine ek olarak yeni entegre üretim tesislerinin de proje aşamasını geride bıraktıklarını ve inşa aşamasına geldiklerini söyledi. Koçyiğit, 2011 yılında kendi enerjisini kendi üreten ekolojik ev üretimini ve acil yerleşim üniteleri çalışmalarımızı da tamamlayacağız dedi.
 
Nestavilla bayisi nasıl olunur
 
Ziya Yıldırım / Vefa Bayi Kanalı Yöneticisi Ziya Yıldırım ise, Nestavilla bayilik sistemi hakkında bilgi verdi. Yıldırım, Nestavilla bayileri, fabrikada üretilen bir pratik hazır konutun montaj ve diğer süreçlerini üstlenerek, kazançlarını, anahtar teslim bir konutun toplam fiyatının yüzde 25ine kadar ulaştırabilecekler. Bulundukları bölgeye ve potansiyellerine göre yıllık ciroları ise 600 bin ile 4 milyon TL arasında olabilecek. Bu aralığı aşan bayilerden ise artık şube açmalarını bekleyeceğiz. Ciro rakamları herhangi bir bayinin bizimle yaptığı alışveriş ile ortaya çıkan rakamlar.
Yani bir Nestavilla bayisi tek başına üstlendiği montaj, tefrişat gibi diğer unsurlar sayesinde yıllık cirosunu iki katına ulaştırabilecek dedi. 
Nestavilla bayi adaylarında aranan temel özelliklere değinen Yıldırım, Adayların müteahhit, mimar ya da mühendis olmaları, ya da yapı malzemeleri satıcılığı yapmış olmaları, ya da bu aranan özelliklerdeki bir organizasyonu kurabilecek yatırım potansiyeli taşımaları. Kısaca biz buna sektörel yakınlık diyoruz dedi.
İşlek bir yol üstünde yer alan bir sergileme alanının olmasının da önemine işaret eden Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:
İçinde, tüm detayları ile görülebilecek, gezilebilecek, dokunulabilecek en az bir konutun yer aldığı sergileme alanının, son kullanıcının Nestavillanın kalitesine, konforuna ve estetiğine ikna olabilmesi için gerekli olduğuna inanıyoruz. Ve tabi ciro büyüklüğüne paralel olarak belli bir oranda teminat arıyoruz. Tüm bunların karşılığında bayilere, Nestavillanın son kullanıcıya merkezden sunabildiği hizmetin çok daha genişini ve ayrıntılısını sunmalarına imkan sağlayan bir sistem vaat ediyoruz. Nestavillanın İstanbuldaki merkezinden Türkiyenin herhangi bir köşesindeki son kullanıcıya yerelde çözülmesi gereken süreçlere ilişkin detaylı bir çözüm sunma şansı pratik olarak kolay ve ekonomik olamıyor. Oysa Nestavilla bayileri kendi yerel deneyimleri sayesinde bulundukları bölgelerde son kullanıcılara Nestavillanın garanti ettiği ürün ve hizmeti çok daha detaylı, kapsamlı ve hem de ekonomik olarak sunabiliyorlar.
 
Nestavilla bayilerine, Vefanın 20 yılı aşkın bilgi ve tecrübesini, uluslararası standartlara dayanan yenilikçi anlayışını, yüksek üretim kapasitesini paylaşmayı ve dolayısıyla bulundukları bölgelerde rekabet üstünlüğünü pekiştirmelerini ya da ele geçirmelerini de önerdiklerini vurgulayan Yıldırım, Bayilik sistemi kapsamında
diledikleri aşamalara kadar montaj desteği, personel eğitimleri, talep ettikleri tüm işler için süpervizör hizmeti, pazarlama ve satış faaliyetleri için gereken materyal destekleri, özel projelerinde danışmanlık hizmeti, çeşitli bankalarla yaptığımız anlaşmalar sayesinde müşterilerine finansman desteği sağlıyoruz. Ayrıca bulundukları bölgelerden bize direk ulaşan talepleri de kendilerine yönlendireceğiz dedi.
 
Yıldırım, Nestavillanın bayilik sisteminin kazan-kazan prensibi üzerine kurulduğunu ve partner diye tarif ettikleri bayilerle elde ettikleri karı paylaşmayı hedeflediklerini dile getirerek, temel hedeflerinin ise yeni partnerleri ile birlikte Türkiyenin dört bir yanındaki son kullanıcılara kaliteli ve ekonomik ürünlerini en hızlı şekilde sunmak olduğunu ifade etti.
 
Nestavilla kişiye özel projeler üretiyor
 
Nestavilla ile ilgili bilgi veren Nestavilla Satış Yöneticisi Özgül Yücel de Nestavillanın ekonomikliği ile öne çıkan, çok hızlı kurulabilen, mevsimlik kullanıma uygun ve farklı iklim bölgelerine göre tasarlanmış pratik hazır konutlar ürettiğini kaydetti. İkincil konut ihtiyacını karşılamayı hedefleyen Nestavillanın binalardaki konfor şartlarını, deprem yönetmeliğine göre statik hesap yöntemlerini kullanarak, en son prefabrike yapı teknolojisi ile sunduğunu belirten Yücel, sözlerine şöyle devam etti:
Nestavilla ilk dönemlerde yazlık amaçlı evler olarak tercih edilirken, Nestavilla teknolojisinin sağladığı, üç iklim bölgesine göre tasarlanmış olma ve geniş kullanım alanı sunma gibi avantajlar sayesinde kullanım alanları her geçen gün genişliyor. Bu çerçevede sürekli kullanım konutlarının yanında profesyonel kullanım için tasarlanan binalar, sosyal tesisler, sosyal konutlar, büyük firmaların yurtdışındaki projelerinde kullanılmak üzere yapılan üst düzey personel lojmanları gibi farklı amaçlara hizmet eden projelerde de artık Nestavilla teknolojisi tercih ediliyor.
Standart ev tiplerinin dışında kişiye özel projeler de tasarlayabildiklerini ve üretebildiklerini dile getiren Yücel, bu projelerin ev sahibi adayı ile varılan özel mutabakatlarda ortaya çıkan maliyet ve ödeme seçenekleriyle tamamlandığını söyledi. Yücel, Nestavilla fiyatları, projenin büyüklüğü, uygulama alanının koşulları, uygulanacak bölgenin iklim şartları, yurtdışı veya yurtiçinde olması durumlarına göre değişiyor dedi.

 
Nestavillayı referans almak gerekiyor
 
Özgül Yücel, 1999 Marmara depreminin ardından ihtiyaçları hızlı bir şekilde karşılamak için çoğu işinin ehli olmayanlar tarafından üretilen standarttan yoksun uygulamalar nedeniyle oluşan prefabrike konutun kötü olduğuna ilişkin imajın düzeltilmesi amacıyla 2004 yılında Vefa tarafından geliştirilen Nestavilla'yı referans almak gerektiğini vurguladı. Yücel, Yani bir prefabrike konutun Nestavilla'nın ortaya koyduğu detay ve çözümleri, uyguladığı uluslararası standartları ve sunduğu konforu
karşılaması gerekiyor. Şimdi sıra, Vefanın ön üretimli yapı sistemi olan prefabrikeyi daha da geliştirerek Türkiyeye kazandırdığı alternatif yapı sistemini, geliştirdiği bayilik sistemi ile Türkiyenin dört bir yanında yaygınlaştırmasına geldi dedi.
 
Prefabrikte üç farklı konut tipi var
 
Sektörle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Yücel, prefabrike konut dendiğinde kamuoyunda, estetiği, yapı sistemi ve malzeme kalitesi ile fiyatları birbirinden çok farklı olan 3 konut tipinin akla geldiğini dile getirdi. Yücel, Üç tip konuttan çok daha düşük fiyatlarla satılan yaşam konteyneri, baraka, acil yerleşim ünitesi gibi çadırdan daha konforlu denebilecek ürünleri, konut diye nitelendirmek mümkün değil diyerek, üç farklı konut tipini fiyatları ile beraber şöyle açıkladı:
Birincisi şantiyelerde kullanılan binalardan hareketle üretilen ve 100 m²'lik bir binanın ortalama 25 bin TL'ye satıldığı konutlar. Aslında bu tip üretimlerin konut olarak piyasa sunulmasını doğru bulmuyoruz. Çünkü şantiyelerde kullanılan geçici kullanıma uygun ekonomik prefabrike binaların bir konutta olması gereken asgari konfor, estetik ve izolasyon şartlarını yerine getirmesi mümkün değil. İkincisi 100 m²'lik bir konutun ortalama 35 bin TL olduğu ve pratik hazır konut diye isimlendirilen Nestavilla. Nestavilla, marka olarak ortaya çıktığı 2004 yılından bu yana bir konutta bulunması gereken estetik ve konfor şartlarını tam anlamıyla yerine getiriyor. Üçüncüsü hafif çelik yapı sistemi kullanılarak yapılan ve 100 m²'lik bir binanın ortalama 80 bin TL'ye alıcı bulduğu konutlar. Bu konutları prefabrike konut kategorisinden tamamen çıkarmak gerekiyor. Çünkü bu tip konutlar bilinen klasik yapı sistemlerine alternatif olarak üretilen, gelişmiş ülkelerde kalıcı konut kullanımında yüksek oranlara sahip olan konutlar. Hafif çelik sistemle üretilen konutlar bir kalıcı konutta olması gereken tüm şartları fazlasıyla yerine getirebilen çok daha teknolojik, lüks konutlar olarak dikkat çekiyor.

 


Geri Dön