30 / 04 / 2024

Vefa Ülgür: TOKİ Selçuk projesi devam ediyor!

Vefa Ülgür: TOKİ Selçuk projesi devam ediyor!

Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, TOKİ'nin Selçuk´ta yapmayı planladığı toplu konutların durulmasına ilişkin "Proje devam ediyor" dedi



Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür,  İzmir  1 Nolu İdare Mahkemesinin, Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) Selçuk´ta yapmayı planladığı toplu konut uygulamasına ilişkin verdiği yürütmeyi durdurma kararının, kamuoyu tarafından yanlış anlaşıldığını belirterek, "Kararın nedeni basit bir usul hatasıdır, proje devam ediyor" dedi.

Ülgür, gazetecilere yaptığı açıklamada, Selçuklu emekli öğretmen ve iş adamı Sebahattin İzcioğlu tarafından 3 Mart 2010 tarihinde açılan davada, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini, ancak bu kararın kamuoyunda bazı çevreler tarafından projenin sonlandığı şekilde algılandığını belirterek, şunları söyledi:
"1. İdare Mahkemesi, Selçuk Belediye Meclisi tarafından Toplu Konut İdaresi ve arsa sahipleriyle bir dizi alım-satım, devir ve bunlara ilişkin protokoller yapmak üzere Belediye Başkanı olarak bana verilen yetki konusunda yürütmeyi durdurma kararı vermiş bulunmaktadır. Yapılan sadece basit bir usul hatasıdır. Bu kararla yetki tekrar Belediye Meclisine geçmiştir. Selçuk Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi işbirliğiyle Selçuk Abuhayat mevkisinde yapılacak 700 konut için çalışmaların durdurulduğu biçimindeki açıklamalar doğru değildir."

Ülgür, 22 Mart 2010 tarihinde başlayan ve 7 Mayısta sona eren başvuru tarihinin,  TOKİ  tarafından 30 Eylül Perşembe gününe kadar uzatıldığını da belirtti.
AA

Geri Dön