Genel

Vekon'dan Malezya'ya lüks işçi kampı!

Vekon, son olarak bir dünya markası olan Petronas’ın Malezya’da temellerini attığı dev yatırımında görev alacak mühendisleri için yaşam alanı oluşturuyor. Vekon, 80 bin metrekarelik bir alanda 2 bin 500 mühendisin kalacağı lüks bir işçi kampı kuruyor.

Vefa Holding’in ön üretimli yapı çözümleri sunan markası Vekon, Malezya’da yerel ortağıyla işbirliği içinde Asya’nın en büyük işçi kampı Petronas Executive Staff Lojmanlarını kuruyor.  


Yaşam konteyneri, prefabrike, hafif çelik ve yapısal çelik yapıların tasarım, üretim ile uygulama süreçlerini anahtar teslim hizmet modeliyle tek başına yapan Vekon, yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da birçok projenin içerisinde yer alıyor. Bugün 100’e yakın ülkeye ürün ve hizmet ulaştıran global bir çözüm ortağı olan Vekon, en son 41 milyar dolarlık bütçesi ile Asya’nın en büyük projesine imza atacak olan Petronas için Malezya’da 1.800 adet modüler yaşam ünitesi ve 40 bin metrekarelik hafif çelik yapılardan oluşan lüks bir işçi kampı kuruyor. 


Toplam proje yönetimi ile yeni bir model

Vefa Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner, Vekon’un Uzakdoğu’ya ilk adımı Malezya’da yapılan bu proje ile birlikte attığını vurguladı. Proje için ilk olarak sahada keşif yapıldığını ve yerinde örnek bina kurulmasına karar verildiğini söyleyen Güner, konuşmasına şöyle devam etti: 

“Tasarımından üretim ve montajına kadar proje yönetimi anlayışıyla ele aldığımız bir çalışma oldu. Bu özelliği ile Vekon’un çözüm ortaklarına sunduğu yeni bir model olarak dikkat çekiyor. Tamamen Petronas’ın ihtiyaçları ve arazi koşulları dikkate alınarak ürün geliştirmeden itibaren tüm süreçlerin yeniden tasarlandığı projede benzersiz bir çalışma yapılıyor. Binalar, sökülebilir, taşınabilir ve yeniden kurulduğunda sorunsuz olarak kullanılabilir yaşam alanları olarak tasarlandı.  Ayrıca Uluslararası standartların yanı sıra Petronas’a özgü yüksek yangın dayanımı gibi beklentileri de eksiksiz karşılıyoruz.”


Sahada montaj atölyesi kuruldu

Proje kapsamında geliştirilen ve üretilmesine karar verilen modüler yaşam ünitelerinin ölçülerinin uluslararası lojistik kuralları çerçevesinde tamamıyla Türkiye’de yapılıp Malezya’ya sevk edilmeye uygun olmadığı belirten Orhan Güner, bu nedenle bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Kamp alanında bir montaj tesisi kurulmasına karar verildiğini anlatan Güner, sahada kurulan tesis sayesinde Türkiye’den yarı mamul olarak gönderilen ürünleri, yerinde tam mamul haline getirdiklerini ve ardından montaj aşamasına geçtiklerini kaydetti.