29 / 04 / 2024

Veliefendi İşçi Blokları'nda dönüşüm başlıyor!

Veliefendi İşçi Blokları'nda dönüşüm başlıyor!

Zeytinburnu Veliefendi Mahallesi’nde bulunan İşçi Bloklarının kentsel dönüşümü için hak sahiplerinden meydana gelen sözcü bir grup ile yüklenici firma arasında imzalar atıldı.



Zeytinburnu Veliefendi Mahallesi’nde 1965-1967 tarihleri arasında yapılan ve 30 parselden meydana gelen İşçi Blokları için kentsel dönüşümün önü açıldı. Zeytinburnu Belediyesi’nin süreci takip ettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Ömer Arısoy, "Zeytinburnu’muzda çözülemeyen üzerinde 20 senedir çalışılan yeni bir kentsel dönüşüm projesini başlattık" açıklamasında bulundu.

Veliefendi İşçi Blokları nda dönüşüm başlıyor!

CNN Türk'te yer alan habere göre; Zeytinburnu Belediyesi’nin süreci izlediğinin altını çizen Ömer Arısoy, "Biz de belediye olarak başka hazırladığımız kentsel dönüşüm imar planları notları kapsamında urada rızayla dönüşüm mutabakatının ortaya çıkması konusunda büyük çabalar harcadık" dedi. 

İlk imzaların atıldığını dile getiren Arısoy, belediyenin rolünün burada tamamlanmadığını belirterek, "Bugün ilk imza atılıyor. Ama belediyemizin rolü burada tamamlanmıyor. Biz süreci konutlar hak sahiplerine teslim edilinceye kadar takip edeceğiz. Böyle bir sorumluluğumuz bulunuyor" ifadelerini kullandı. 

Arısoy, sözleşmeler imzalandıktan sonra, mevcut binaların yıkımının ardından konutların inşasına başlanacağına ve Zeytinburnu Veliefendi İşçi Bloklarında yaşayan vatandaşların güvenli konutlarına kavuşmuş olacağına dikkat çekti. 

Veliefendi İşçi Blokları nda dönüşüm başlıyor!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Belediyenin görüşmelere refakat ettiğine vurgu yaparak, "Hak sahipleri ile yüklenici firmaların arasındaki görüşmelere refakat ettik. Belediye olarak bizim hazırlayıp 2021 Kasım'da yürürlüğe koyduğumuz kentsel dönüşüm imar plan notlarının avantajlarından faydalandırdık. Hemşerilerimiz için iyi bir sözleşme olması gayret gösterdik. Her aşamasında hemşerilerimizden meydana gelen derneğin teşebbüs heyetine refakat ederek iyi bir sözleşme yaptılar" açıklamasında bulundu. 

Gelecek günlerde bu sözleşmenin her bir maliki tarafından imzalanma süreci olduğunun altını çizen Arısoy, "Bugün başlatılan proje ile Zeytinburnu’nda 305 bağımsız birim, 297 konut, 8 ticari birimden meydana gelen 305 bağımsız birim, 34 bin metrekarelik alanın kentsel dönüşüm süreci başlatılmış oluyor" ifadelerini kullandı. 

Konuşma sonrasında projenin başlaması için imzalar atıldı. 

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapular teslim edildi!

Tuzla Has Sitesi'ni  TOKİ  dönüştürecek! 232 yeni konut geliyor!


Geri Dön