Veliler dikkat! LGS tercih dönemi başlıyor!
Tüm Türkiye’de toplam 2 bin 492 liseye merkezi sınav puanı doğrultusunda öğrenci kaydı yapılacak. Adaylar, "merkezi sınav puanı”nın yanı sıra "yerel yerleştirme” ile "pansiyonlu okullar" şeklinde 3 farklı grupta tercihlerini yapacak.Toplam 2 bin 492 lise için merkezi sınav puanı doğrultusunda öğrenci alımı yapılacak
Lise Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında lise tercih dönemi yarından itibaren başlayacak ve 19 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edecek.
Toplam 2 bin 492 lise için merkezi sınav puanı doğrultusunda öğrenci alımı yapılacak. Sınav sonucuna göre öğrenci kaydı yapan okullara 206 bin 414 öğrenci girecek.
Bunlardan 71 bin 22 öğrenci Anadolu Liselerine, 40 bin 470 öğrenci Fen Liselerine, 10 bin 740 Sosyal Bilimler Liselerine, 42 bin 356 öğrenci Anadolu İmam Hatip Liselerine, 41 bin 826 öğrenci Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’ne girecek.
Merkezi sınav puanı doğrultusunda yapılan yerleştirme sosyal bilimler ve fen liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin teknik programları ile proje okullarına alınan puan ve tercihlere göre gerçekleşecek.
EŞİT PUAN ALANLARIN OBP ÜSTÜNLÜĞÜNE BAKILACAK
Öğrencilerin sınavla girdiği okullarda listeden en fazla 10 okul seçilebilecek. Sınav sonucu doğrultusunda öğrenci alan okullarda eğer merkezi sınav puanı eşitse yerleştirmede öncelikle Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne bakılacak.
Daha sonra 8, 7 ve 6'ncı sınıf için Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğü, 8'inci sınıfta öğrencinin özürsüz devamsızlık yaptığı gün sayısının azlığı, tercihte öncelik gibi kriterlere bakılacak.
YEREL YERLEŞTİRMEDE İKAMET ADRESİ ÖNCELİKLİ
Yerel yerleştirme kıstaslarında ise öncelikli olarak öğrencinin ikamet ettiği adrese bakılacak.
Okulun kontenjanına, türüne, konumunun nerede olduğuna göre milli eğitim müdürlüklerinin hazırladığı ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara, önce okulun ikameti değerlendirilerek yerleştirme yapılacak. Sırasıyla okul başarı puanı üstünlüğü ve öğrencinin okula özürsüz devamsızlık yaptığı günlerin azlığı kriterleri de belirleyici olacak.
Eğer değerlendirmede eşitlik varsa, söz konusu öğrencilerin 8, 7 ve 6'ncı sınıfta aldığı yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.
Yerel yerleştirme için tüm öğrencilerin tercih yapması zorunlu olacak. Sınava girmiş ve merkezi sınav puanı bulunan öğrenciler dahil bütün öğrenciler, yerel yerleştirme sonucu öğrenci alan okul tercihinde bulunacak.
Bunun için yerel yerleştirme ile öğrenci kaydı alan okullar ekranı açılarak tercih yapılmaması halinde, öğrenciye merkezi sınav sonucuna göre öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar için tercih ekranı açılmayacak.
İstanbul’un Haziran ayı enflasyonu açıklandı! Perakendede yıllık artış yüzde 55’i aştı!
Kırmızı et zamlarından dönerciler de etkilendi!
SGK Uzmanından çarpıcı yorum! Memura yüzde 35-45 arası zam gelebilir!