28 / 04 / 2024

Veraset ilamı için gerekli belgeler 2021!

Veraset ilamı için gerekli belgeler 2021!

Mirasçılık belgesi veya veraset ilamı ile miras bırakanın ölümünden sonra miras dağılımı veraset ilamı ile gösteriliyor. Peki veraset ilamı nasıl hazırlanıyor? İşte veraset ilamı için gerekli belgeler 2021...



Veraset ilamı için gerekli belgeler 2021!
Mirasçılık belgesi veya veraset ilamı ile miras bırakan kişinin vefatının ardından yasal olarak bıraktığı mirasçıları ve bu mirasçıların pay oranları ifade ediliyor. Yasal mirasçı tespit eden bu belgeler, Sulh Hukuk Mahkemesi ve noterlerden alınabiliyor. Bir kişinin vefat etmesinden sonra miras, mirasçılar arasında paylaştırılıyor. 

Peki veraset ilamı nasıl hazırlanıyor? Mirasçılık belgesi nasıl alınıyor? Veraset ilamı için gerekli belgeler 2021 neler? İşte tüm merak edilenler...

Veraset ilamı için gerekli belgeler 2021!

Mirasçılık belgesi nereden alınıyor?

Mirasçılık belgesi bir diğer ifadeyle veraset ilamı almak için bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuru yapılabiliyor. Yapılan başvuru sonrasında yasal mirasçı olduğu tespit edilen kişiler bu belgeleri alabiliyor.

Veraset ilamı için gerekli belgeler 2021!

Veraset ilamı için gerekli belgeler 2021

Veraset ilamı için gerekli belgeler 2021 şu şekilde:

-Ölüm belgesi,

-Nüfus Kayıt Örneği,

-Veraset ilamı istemi içeren dilekçe

Veraset ilamı için gerekli belgeler 2021!

Veraset ilamı dilekçe örneği 2021

...................SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE

Davacı:Adı ve Soyadı.

TC.N=Adresiniz

Davalı: Hasımsız 

Dava: Mirasçılık Belgesi Verilmesi

Miras Bırakan:..........; .... VE .... olma, .../..../.... doğumlu, ... (il) ... (ilçe) Cilt:...  Aile Sıra No:... Birey Sıra No:...  de nüfusa kayıtlı .../.../..... tarihinde vefat etti.


Maddi Sebepler:

1-Yukarıda kimlik bilgileri yazılı Mirasbırakanım vefat ederek geride mirasçı olarak (EŞİ...... İLE ÇOCUKLARI ...... VE C........'yi bırakmıştır. Başkaca gaip veya sağ mirasçısı yoktur.

2-Miras intikal ve paylaşma işlerinde kullanılmak üzere mirasçılık belgesi verilmesi için bu davanın açılması zorunluluğu ortaya çıktı.

Hukuki Sebepler: Türk Medeni Kanunu'nun 495 ve devamı maddeleri

Deliller: Nüfus kayıtları vs. deliller

Sonuç İstem: Yukarıda açık kimliği yazılı Mirasbırakanım'ın mirasçılık belgesinin tanzim olunarak tarafıma verilmesini en derin saygılarımla arz ve talep ederim.

.../..../2021

Davacı 
İmza

Mirasçılık belgesi harcı 2021!

İcra ve iflas harçları 2021!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön