Ekonomi

Vergi affı 2023 detayları! Vergi affı 2023 ne zaman yasalaşacak? Vergi affı yürürlüğe girdi mi?

Vergi affı gündemde yer alan konulardan biridir. Vergi affının çıkıp çıkmadığı merakla sorulmaya devam ediyor. İşte detaylar!  

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILACAK?

Yapılandırma işleminin vergi borçları; maliyeye olan vergi borçları henüz kesinleşmemiş veya dava sürecinde olan cezalar, Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredileri, otoyol ve köprülerden kaçak geçiş ücretleri ve cezaları, gümrük cezaları, motorlu taşıt vergileri, trafik cezaları, nüfus cezaları, askerlik cezaları ve sosyal güvenlik kurumu tarafından takip edilen sigorta primlerini de içine alması bekleniyor.

 

İşte bu konuda sorulan diğer sorular ve yanıtları…

VERGİ AFFI 2023 NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den vergi affına dair açıklamada bulundu; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı müjdelerden en büyüğü "bugüne kadar gerçekleştirilmiş en kapsamlı Yapılandırma Kanunu" konusundaki müjdesidir.

Halkımızın ve ekonomimizin gereksinimlerini ve gelen istekleri dikkate alarak, kamuya olan yükümlülüklerin hafifletilmesi ve uzun vadeli taksitler halinde ödenebilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın da duyurduğu gibi Kanun Teklifi hazırlığı tamamlandı. İnşallah en kısa sürede Meclisimizin gündemine alınarak yasalaşmasını bekliyoruz.

VADESİ SAYISI 48 AY

Borç yapılandırmasında konusunda Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, yazısında şunları söyledi;

"Bugüne kadar çıkarılan yapılandırma yasalarında kesinleşmiş borçlar en fazla 3 yıla kadar taksitlendirilebilirdi. Taksitler ise 2 ayda bir 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte ödeniyordu. Yeni Torba Yasa Teklifi’nde, vade 4 yıla yani 48 aya çıkarılmaktadır. Borçlular, kesinleşmiş borçlarını bu düzenleme çerçevesinde 48 aya kadar taksitlendirebilme olanağı ile 48 eşit taksitte ödeyebilecekler. Önemli ve borçlular lehine bir değişiklik olacaktır.

Belediyeler ve spor kulüplerinde de durum biraz daha farklıdır. Yani bunlar kesinleşmiş borçlarını 10 yıl 120 eşit taksit şeklinde yapılandırarak ödeyebilecekler. Önceki yapılandırma düzenlemesinde belediyeler borçlarını yine 120 eşit taksitte, spor kulüpleri ise iki ayda bir ödemeli 36 eşit taksitte yani toplamda 6 yılda ödeyebiliyorlardı. Vade süresini 10 yıla taksit sayısını ise 120 eşit taksite yükseltildi. Bu düzenleme spor kulüplerimiz için son derece önemlidir.

Yine, matrah ve vergi artırımından kaynaklı ödemeler ise, peşin veya aylık dönemler halinde 12 eşit taksitte yapılabilir. Önceki düzenlemede ise tekrardan 1 yılda 6 eşit taksitte ödenme imkanı bulunuyordu.

Yatırımcılar teyakkuzda! Selçuk Geçer şubat ayını işaret etti! Seçim öncesi ortalığı kasıp kavuracak!

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?