Kent Haberleri

Vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? Belediye, SGK, trafik cezası...

Vergi, sigorta primi borçlarıyla cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. Peki, SGK vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? İşte detaylar...Vergi, sigorta primi borçlarıyla cezalar için yapılandırma imkanı sağlanacak

Vergi borçlarına af geleceği gündeme bomba gibi düştü. Vergi, sigorta primi borçlarıyla cezalar için yapılandırma imkanı sağlanacak. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi için gözler kritik Kabine Toplantısı'na döndü. 

Vergi borçlarına af gelmesini bekleyen milyonlarca vatandaşın sevineceği haber duyuruldu. Milyonlarca vatandaş, "SGK vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak?" sorularına yanıt aramaya başladı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi ve SGK borç yapılandırması için çalışmalara başlayan hükümet kanadı, 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi borçlarını yapılandıracak. 

İşte, vergi affı 2023 hakkında merak edilenler...

VERGİ AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Borç yapılandırma paketiyle birlikte 31 Aralık 2022'ye kadar var olan vergi ve SGK borçları yapılandırma kapsamına dahil edilecek. Vergi affıyla beraber borçlar uzun vadeye bölünecek ve rahat ödeme imkanı sağlanacak.

2023 YENİ BORÇ YAPILANDIRMA PAKETİ NE DEMEK?

Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması için hazırlıklar start aldı. 

31 Aralık 2022 tarihine kadar oluşan vergi ve SGK borçları yapılandırma kapsamına alınacak. Borçlar uzun vadelere bölünecek ve borçluların rahat ödemesine imkan sağlanacak.

VERGİ, SGK, TRAFİK CEZASI, BELEDİYE BORCU, MATRAH ARTIRIMI

Vergi, sigorta primi (SGK ve Bağ-Kur), idari para cezaları gibi borçlar yapılandırma kapsamına alınacak. Şirketlere kasa ve stok affı, matrah artırımı da tanınacak. 

Belediyelere olan emlak vergisi borçları, su, elektrik ve öğrenim kredisi borçları da yapılandırma içine alınacak. Motorlu Taşıtlar Vergileri, köprü ve otoyol kaçak geçiş cezaları, nüfus cezaları, gümrük cezaları, askerlik cezalarının da yapılandırma kapsamına dahil edilmesi bekleniyor.

FAİZLER ORANLARI BÜYÜK ORANDA SİLİNECEK

Bu kapsamda taksitli ödeme seçeneklerinin yanında ana para borçlarına işleyen faizlerin büyük kısmının silinmesi bekleniyor. Bundan önce de yapılan yapılandırmalarda olduğu gibi 36 aya kadar vade yapılması beklentisi yükseldi. 

Belli periyotlarda yapılacak olan taksitlendirmeler borçluları zorlamadan ödeme imkanı tanınacak.

DÜŞÜK TUTARLI BORÇLARIN HEPSİ SİLİNEBİLİR

Düşük tutarlı olan borçların ise komple silinmesi gündemde yer alabilir.

GÖZLER KABİNE'YE DÖNDÜ!

Yapılandırma paketinin detayları Pazartesi günü Kabine'de gündeme gelecek. Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın detayları duyurması beklenecek.

Vergi yapılandırma işlemleri daha önceki yapılandırmalarda olduğu gibi vergi daireleri ve internet üzerinden "gib.gov.tr" aracılığıyla yapılabilecek. Zaman kaybı olmaması için internet üzerinden başvuruların yapılması kolaylık sunuluyor.

TOKİ kura takvimi 20-28 Ocak 2023 peş peşe güncellendi! 2+1 3+1 il il TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak?

Aile Bakanlığı çocuğu olan anne babanın imdadına yetişti! 650 lira yardım 12 ay boyunca hesaba trink yatıyor!

e-Devlet'ten başvuru yapanlara PTT'den ödenecek! SED desteği zam farkı hesaplara ne zaman yatacak?