Kent Haberleri

Vergi borçlarında yeni hamle! Vergi barışı yürürlüğe girdi! Borçlarınızın faizleri silinecek

Son dakika vergi barışı yasası yürürlüğe girdi.  Bu yasayla vergi borcu olanların cezalı borç ödeme riskinin ortadan kaldırılacak. Peki vergi borcu olanlar hesaplamaları nereden ve nasıl yapacak? İşte ayrıntılar... Bu yasa ile devlet hem şirketlerin hem de vatandaşların ödenmemiş borçları ya da varsa faizlerini silecek ya da yapılandırma yapacak

Vergi Barışı Kanunu geçtiğimiz günlerde yürürlüğe girmişti. Bu yasa ile devlet hem şirketlerin hem de vatandaşların ödenmemiş borçları ya da varsa faizlerini silecek ya da yapılandırma yapacak. Peki vergi borcu olanlar hesaplamaları nereden ve nasıl yapacak? 

BORÇLARINIZIN FAİZLERİ SİLİNECEK!

Ekonomist Muhammet Bayram vergi borçları ile ilgili önemli açıkalmalarda bulundu. Bayram, konut sahibi olan kişilerin 500 TL üzerinde olan tutarları bankadan almak zorunda olduklarını söyleyerek İş yerleri ise eğer iş yerini kiraya verdiyse gerçek işler bunların tüm kira bedellerini banka üzerinden almalarının zorunlu olacağını söyledi.

Hiç beyanname verilmedi ise yüzde 15 ila yüzde 20’lik bir vergi ödenmesi söz konusu ama bir beyanname verildiyse o beyannamenin artırılması ve onun üzerinden vergi verilmesi söz konusu olacağını belirtti. 

 
Bayram: ''31 Mayıs itibari ile son tarihte yapılanma vergi affından faydalanmak için bu kanun kapsamından faydalanınca ilgili aydan sonraki dönem izleyen ayda ödemeler başlıyor. Askeri ödenmesi gereken tutarlar üzerinden hesaplanan vergiler ödeyecekler. Bu bir hesaplama ve e-devlet üzerinden giriş yaptıklarında interaktif vergi dairesine burada kolay bir şekilde hesaplamayı yapıp beyanname verebilecekler.” ifadelerini kullandı.

Vergi muafiyeti cep telefonlarını da etkileyecek! Dev indirim

Vergisiz iPhone fiyatı! Vergisiz iPhone 14 ne kadar?