28 / 04 / 2024

Vergi borcu taksitlendirme için son 10 gün!

Vergi borcu taksitlendirme için son 10 gün!

Geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren 6736 sayılı kanun ile bazı vergi borçlarına yapılandırma hakkı tanındı. 25 Kasım'da sona erecek vergi borcu taksitlendirme için son 10 gün kaldı..



Geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren 6736 sayılı kanun ile bazı vergi borçlarına yapılandırma hakkı tanındı. Bu fırsattan yararlanarak borçlarını yapılandırmak isteyen kimselerin başvuru süresi içerisinde ilgili vergi dairesine müracaat etmeleri gerekiyor.


Vergi taksitlendirme başvuruları 31 Ekim'e kadar alınıyordu. Ancak alınan karar ile başvuru süresi 25 Kasım'a kadar uzatıldı. Buna göre vergi borcu taksitlendirme başvuruları için son 10 gün kaldı.


Söz konusu Kanunla, vatandaşlar kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları, geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflere ayrıcalıklar, işletmelerdeki emtia, makine, teçhizat ve demirbaş kayıtlarına ilişkin cezasız düzeltme imkânı, kasa ve ortaklardan alacaklar hesabının cezasız ve faizsiz düzeltilmesi, ihtilaf aşamasındaki borçların sulh yoluyla sonlandırılması, yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların vergisiz ve ayrıcalıklı imkânlarla milli ekonomiye kazandırılması, beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelir ve kazançların zam ve faizsiz pişmanlıkla beyan edilmesi ile 6552 sayılı Kanun kapsamında devam eden borçların yeniden yapılandırılması imkânlarından yararlanabiliyor.


Vergi dairelerine; 


› 30 Haziran 2016 tarihinden (bu tarih dâhil) önceki dönemlere ait vergi, resim, harç ve bunlara ilişkin cezalar ile gecikme faizi ve gecikme zammı alacakları, 


› 30 Haziran 2016 tarihinden (bu tarih dâhil) önce verilen askerlik, seçim, trafik, nüfus, karayolu taşıma, otoyollar ve köprülerden ihlalli geçiş idari para cezaları ile RTÜK idari para cezaları, 


› Kanunun yayımlandığı 19/08/2016 tarihi itibariyle vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olan vergi dairelerince takip edilen vergi dışındaki diğer amme alacakları (ecrimisil , öğrenim ve katkı kredisi alacakları gibi) için başvurulabilir. 



Vergi yapılandırma rehberi 2016!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön