29 / 04 / 2024

Vergi Uzmanı Bingöl’den korkutan zam açıklaması! ‘İliklerimize kadar hissedeceğiz!’

Vergi Uzmanı Bingöl’den korkutan zam açıklaması! ‘İliklerimize kadar hissedeceğiz!’

Sıkı maliye tedbirlerinin yerel seçimlerden sonra devreye alınacağını söyleyen Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, “Canımız fena yanacak. Zamları iliklerimize kadar hissedeceğiz” ifadelerini kullandı.



Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, yerel seçime kadar anestezik boyutu yüksek dolaylı vergi artışlarıyla sürdürüleceğini aktararak, “Asıl sıkı maliye tedbirleri seçimin ardından olacak. Canımız fena yanacak. Zamları iliklerimize kadar hissedeceğiz. En büyük ekonomik tedbir olarak, çalışan aylıklarının artışındaki sınırlamalar karşımıza çıkacak” şeklinde konuştu.

Bingöl, “Orta Vadeli Program'a (OVP) göre gelecek 4 senede toplanması hedeflenen vergi 32.5 trilyon lira, hedeflenen bütçe açığı 7.9 trilyon lira ve aynı zamanda, ödenmesi hedeflenen faiz gideri ise 6 trilyon lira olarak kayıtlara geçti. Biz daha çok vergi ödeyeceğiz. Onlar daha çok harcama yapacaklar. Fakat kime, nasıl, hangi ölçülerle” dedi.

Vergi Uzmanı Bingöl’den korkutan zam açıklaması! ‘İliklerimize kadar hissedeceğiz!’

Sözcü'de yer alan habere göre, önümüzdeki süreçte tüketici kredilerinde Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi, harçlar, ilave gayrimenkul ve bazı Özel Tüketim Vergi (ÖTV) kalemlerinde artışlar olabileceğine vurgu yapan Bingöl, “Zira OVP'ye göre 2023 sonundaki bütçe açığı yaklaşık 1.6 trilyon lira olarak tahmin ediliyor. Bu kadar büyük açık rakam; vergi artışlarının süreceğinin en güçlü sinyali” diye konuştu. Emeklilere verilen sözlere rağmen aylıklarda istenen düzenlemenin yapılmaması ile ilgili de Bingöl, “Gerçekleşecek zammın bütçede bir karşılığı var mıdır diye bakmadan söz verilemez. Bu bütçe hakkının ve TBMM’nin yok sayılması” değerlendirmelerinde bulundu.

Akaryakıttaki vergi zammının 2 senede yüzde 700'ü bulduğunu kaydeden Ozan Bingöl, “Akaryakıt vergi olup Hazine'nin kasasına doğru gitti. Akaryakıttaki ÖTV'den 2023’ün ilk 8 ayında 75 milyar 921 milyon lira tahsil edildi. Geçen yıl akaryakıt ve doğal gazdan tahsil edilen ÖTV tutarına ilk 8 ayda ulaştık. İlerleyen günler de yeni artışlara gebedir. Akaryakıtın ÖTV dahil tutarı üzerinden alınan KDV'nin de 35 milyar TL’den fazla bir tutara denk geldiğine göre akaryakıt üzerinden sekiz ayda ödediğimiz vergi 110 milyar lirayı aştı” açıklamasını yaptı.

Vergi Uzmanı Bingöl’den korkutan zam açıklaması! ‘İliklerimize kadar hissedeceğiz!’

"VERGİ VE HARÇLARDA EN AZ YÜZDE 55 ARTIŞA HAZIR OLUN"

“Eylül ve ekim aylarında enflasyon ‘0' olsa bile 2023 yılı Yeniden Değerleme Oranı (YDO) yüzde 55'in üzerinde gerçekleşecek” diyen Bingöl, “Bu da gelecek yılda vergi, harç ve cezalara en iyimser öngörü ile yüzde 55'in üzerinde zam anlamına geliyor. Yüksek YDO ile vergi ve cezalarını artırmak, bu yılın yüksek enflasyonunun bir kısmını gelecek yıla sürüklemek sonucunu da doğuracak. Örneğin geçen yılda 3 sene ve üzeri bir pasaport harcı 1.478,30 TL idi. Bu yıl 4.943,50 TL'ye çıktı. Gelecek yıl da en iyimser öngörüyle yaklaşık 7.645 lira olacak” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan çok konuşulacak enflasyon açıklaması!

Togg’un yeni modeli geliyor! Ne zaman yollarda olacak?

BİM resmen coştu! Termos 699 TL’ye, araç boyun destek yastığı 399 TL’ye, pijama takımı 239 TL’ye düştü!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön