Ekonomi

Vergi yapılandırma 2023! Vergi borçları silinecek mi? Vergi borçları silindi mi? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak?

Vergi borçlarının silinip silinmediği ya da ne zaman silineceği vatandaşlar tarafından merakla sorgulanmaktadır. Bu konuya dair merak edilenleri Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı. İşte detaylar!Hazine ve Maliye Bakanlığı kamu kurumlarının alacağı borçlar için yeni bir yapılandırma üzerinde çalışmalar yürütüyor

Vergi borcu olan kişiler, yeni yapılandırmaya dair detayları merak ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı kamu kurumlarının alacağı borçlar için yeni bir yapılandırma üzerinde çalışmalar yürütüyor. Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları duyurdu. Vergi daireleri, SGK, belediyeler, il özel idareleri, gümrük müdürlükleri, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı gibi kamu kurumlarının alacağı borçlara dair yeni bir düzenleme yapıldığı bilgisi verildi.

Peki 2023 Vergi borçları silindi mi, ne zaman silinecek? Vergi affı kimleri kapsıyor? İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya dair merak edilenler…

VERGİ BORÇLARI SİLİNDİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek düzenlemenin ayrıntılarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Vergi Daireleri, Gümrük Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, Belediyeler, İl Özel İdareleri, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları gibi kurumların kamu alacaklarını tekrardan yapılandıran bir kanun teklifi üzerinde çalışmalar yapıyoruz teklif üzerinde hazırlanıyoruz. Bu teklif ile birlikte vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin, vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlarının cezalarını kaldırmaya karar verdik” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında “Malum olduğu üzere 2 bin lirayı geçmeyen icralık borçları tasfiye edecek, bu borçların takiplerini sonlandıracak düzenlemeyi yapmıştık. Şimdi ise aynı uygulamayı vergi, ceza, faiz gibi tüm bu başlıklarda 2 bin lirayı geçmeyen borcu olan vatandaşlarımız için hayata geçireceğiz. Vergi dairelerine olan 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2 bin lirayı aşmayan borçların cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu açıklamalarını “Yaptığımız düzenlemelerin temel amacı devlet ile vatandaşının küçük meblağlı meseleler için karşı karşıya gelmesinin önüne geçmektir.” Sözleri ile tamamladı. 2023 vergi affı ne zaman çıkacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Altın borcu olanlara peş peşe uyarı! İslam Memiş altın borcu olanların kaderini değiştirecek tarihi verdi!

2023 bekçi alım kontenjanları! 2023 bekçilik başvurusu nasıl yapılır? 2023 bekçi alımı ne zaman?

Hisseli yere ev yaparsam ne olur? Hisseli tapulu daire almak sorun olur mu?