Teknoloji

Vergisiz cep telefonu satışları ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Seçim Beyannamesinde gençlere cep telefonu ve bilgisayar alımlarında gençlere yönelik vergi muafiyeti olacağını açıkladı. Peki, Vergisiz cep telefonu satışları ne zaman başlayacak? İşte detaylar...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Seçim Beyannamesinde gençlere ve öğrencilere peş peşe müjdeyi vermişti

Vergisiz cep telefonu almak isteyen geçler" Vergisiz cep telefonu satışları ne zaman başlayacak?" sorusuna yanıt arıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Seçim Beyannamesinde gençlere ve öğrencilere peş peşe müjdeyi vermişti.

Erdoğan'ın yaptığı bu açıklamalardan en çok dikkat çeken ise cep telefonu ve bilgisayar alımlarında gençlere yönelik vergi muafiyeti yer aldı.

Peki, Vergisiz cep telefonu satışları ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

"Vergisiz cep telefonu satışları ne zaman başlayacak?" sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında bulunuyor.

Yeni telefon almak isteyenler ise vergi muafiyetine ilişkin detayları yakından takip ediyor. Cep telefonu fiyatlarına göre alınan vergi oranları farklılık gösteriyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından yapılan düzenlemeyle cep telefonunda taksit sayısı 12 bin TL altında olan cep telefonları için 12 ay olmuştu. 

CEP TELEFONU VERGİ ORANLARI NE KADAR?

Telefonların vergisiz fiyatı üzerinden sırasıyla yüzde 1 oranında Kültür Bakanlığı Payı, yüzde 12 oranında TRT Bandrol Ücreti, ÖTV ve yüzde 18 oranında KDV alınıyor. Telefonun fiyatına göre ÖTV oranı yüzde 25, yüzde 40 ve yüzde 50 olarak farklılık gösteriyor.

GEÇLERE VERGİSİZ CEP TELEFONU NE ZAMAN VERİLECEK?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, vergisiz cep telefonu satışına ilişkin herhangi bir tarih açıklaması yapılmadı. Konuya ilişkin düzenlemenin 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin ardından netlik kazanması bekleniyor. Konuya ilişkin resmi açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile gençlere bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sunulacağı ve aylık 10 GB ücretsiz internet verileceği belirtildi.

VERGİSİZ CEP TELEFONUNDAN KİMLER FAYDALANACAK?

Cep telefonunda vergi muafiyetinden üniversite öğrencileri faydalanacak. Düzenleme bir defaya mahsus olarak hayata geçirilecek. Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan kişiler vergisiz cep telefonu kampanyasından faydalanacak.

Borsada nasıl pozisyon alınmalı? Uzmandan yatırımcılara kritik açıklama! Hangi hisseler seçilmeli? 

Devlet Su İşleri personel alımı için resmen müjde geldi! Alımlar hem sınavsız hem de mülakatsız yapılacak! Kaçırmayın!

Öğretmenlere müjde! Bugün 45 bin öğretmen ataması yapılacak!