Sektörel

Veriler peş peşe duyuruldu! İşte Türkiye genelinde en fazla konutun satıldığı ilçe!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçtiğimiz sene Türkiye genelinde satış rakamı 20'yi geçen ilçe sayısı 598 oldu. Peki bu veriler ışığında bakıldığında 2022’de en fazla konut hangi ilçede satıldı?  Verilere göre, geçtiğimiz sene ülke genelinde en fazla  konutun satıldığı ilçe ise Esenyurt oldu

TÜİK, geçtiğimiz sene Türkiye genelinde konut satış rakamı 20'yi geçen ilçe sayısının 598 olduğunu duyurdu. Verilere göre, geçtiğimiz sene ülke genelinde en fazla  konutun satıldığı ilçe ise Esenyurt oldu.

Geçtiğimiz yıl 36 bin 315 adet konutun satıldığı Esenyurt ilçesinde, 2021’de Esenyurt'ta 37 bin 102 adet konut satılmıştı.

2022 yılı içinde en fazla konut satılan ilçeler arasında zirvede önceki yıllarda olduğu gibi Esenyurt yer aldı. Bu ilçedeki konut satış adedi 36 bin 315 adet olarak gerçekleşti.

Ülkenin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta çok fazla yeni inşaat yapılması, ilçenin en çok göç alan ilçelerden olması ve şehir geneline göre çok daha uygun fiyatlı konut bulunması bu ilçedeki satışları etkiledi.

TÜİK verilerine göre, konut satışı sıralamasında önceki sene 21’inci sırada yer alan Antalya'nın Alanya ilçesi, geçtiğimiz sene ikinciliğe yükseldi. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sonrası özellikle Rus vatandaşların bu bölgeye yönelmesi, Antalya'da yabancıların konut yatırımında rekor getirdi. Böylece Antalya’nın Alanya ilçesinde de konut satışları yüzde 119'luk artışla 26 bin 193’e yükseldi.

EN FAZLA İLÇE SAYISI ANKARA’DA

Verilere göre en fazla konut satılan ilçeler sıralamasında ilk 20'de 10 farklı kentten ilçeler yer alırken,  Ankara'dan 6, Antalya'dan 3, İstanbul ve Gaziantep'ten ise 2'şer ilçe ilk 20'ye girdi.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, geçen yıl 21 bin 578 adet konut satışıyla üçüncü sırada yer alan Ankara'nın Çankaya ilçesi olurken, bunu  19 bin 718 ile Bursa’nın Nilüfer ilçesi, 19 bin 508 adet ile Ankara’nın Keçiören ilçesi, 18 bin 638 ile Gaziantep Şehitkamil ilçesi, 18 bin 556 ile Antalya’nın Kepez ilçesi ve 16 bin 436 ile Ankara’nın Mamak ilçesi takip etti.

Verilere göre bir dönem en fazla konut satışının yapıldığı İstanbul’un Beylikdüzü ilçesi geçen sene 13 bin 417 ile onuncu sırada yer aldığı listede, ilk 20’ye  giren diğer ilçeler ise Konya Selçuklu, Ankara Sincan, Eskişehir Tepebaşı, Gaziantep Şahinbey, Kayseri Melikgazi, Ankara Yenimahalle, Antalya Muratpaşa, Ankara Etimesgut, Elazığ Merkez, Şanlıurfa Karaköprü ve Kayseri Kocasinan ilçeleri oldu.