02 / 05 / 2024

Versace, Ali Sami Yen'e yapılacak rezidansa talip

Versace, Ali Sami Yen'e yapılacak rezidansa talip

Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Ali Sami Yen Stadı yerine Torunlar Grubu ile Eray Kapıcıoğlu ortaklığıyla yapacakları projede Versace markasının bir bloku satın alarak rezidans yapmak istediğini bildirdi  



Aşçıoğlu, ''Versace bizden 1 blok satın almak istiyor ve Versace markası ile bir rezidans yapmak istiyor. Görüşmeler devam ediyor'' dedi. Projenin isminin Selenium olacağını bildiren Aşçıoğlu, ama ön ismini ortakları Torunlar ve kendilerinin profesyonel gruplar ile çalışma yapıp belirleyeceklerini söyledi. Proje çalışmalarının devam ettiğini belirten Aşçığlu, "Şu anda talep topluyoruz. Gelen taleplerin yüzde 90'ı 1+1 daire şeklinde. Bugün satışa çıksak Ali Sami Yen projesinin yüzde 100'ünü satmış oluruz" dedi. Aşçıoğlu, ''Stadı Galatasaray yıkarsa 1 Haziran'da, eğer biz yıkarsak ocak ayında inşaata ve yıkıma başlamayı planlıyoruz. Stad yıkım işi tehlikeli meşakkatli ve zor bir süreçtir. Galatasaray camiasının bu işle uğraşması bana göre yanlış olur. Ayrıca kulübün herhangi bir menfaati olmaz. Bizim menfaatimiz ise işe önce başlamak olur, her iki durumda bizim kabulümüzdür, fark etmez'' diye konuştu. Aşçıoğlu, projenin yatırım tutarının 300 milyon dolar civarında olacağını, hasılatı ise piyasanın belirleyeceğini ifade etti.
Sabah

Basında yer alan diğer haberler:

 

Versace kule istedi şartlarda anlaşamazsak vermeyebiliriz

Aşçıoğlu İnşaat’ın Ali Sami Yen stadına yapacağı 3 kuleden birine Versace talip oldu. Yaşar Aşçıoğlu “Çok ön talep geldi. Bazı şartlarımız olacak, yoksa satmayabiliriz” dedi

Türkiye’nin son yıllarda elde ettiği ekonomik gelişme, işadamlarının pazarlık gücünü artırdı. 2000’li yıllarda dev markalar Türkiye’ye kayıtsız-şartsız davet edilse bile gelmezken, bugün rezidans işi de yapan Versace ve Porshce gibi önemli markalara Türk işadamları kendi şartlarını söylemeye başladı. Bunun son örneği ise Türkiye’de rezidansların duayeni kabul edilen Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu oldu. Ali Sami Yen Stadı’nın arazisini ihaleyle satın alan Aşçıoğlu, 300 milyon dolarlık projeye yabancı grupların büyük ilgi gösterdiğini belirterek “Dünyada Versace markasıyla rezidanslar yapan grup projeden bir tam blok istedi. Görüşmelerimiz devam ediyor. Şartlarda anlaşamazsak vermemeyi de düşünebiliriz” dedi. Teklif getiren grubun Moskova’da da Versace markasıyla rezidans için araştırma yaptığını belirten Aşçıoğlu “Bu grup 3 aydır bizden 350 konutluk bir blok almak için teklif getiriyor. Bugüne kadar ortaklarımızın netleşmesini bekledik. Şimdi Torunlar ve Dünya Göz Hastaneleri’nin patronu Eray Kapıcıoğlu’yla ortaklık netleşti. Bu nedenle yabancı grupla pazarlık masasına oturacağız. Marka çok büyük. Ama bizim Selenium markamız da dünya çapında. O nedenle şartlarda anlaşamazsak vermeyebiliriz” diye konuştu.

Projeye gelen ön taleplerin büyük çoğunlukla 1+1 ve 2+1 daireye geldiğini ve bunların yüzde 10’unun ise yabancı olduğunu belirten Aşçıoğlu “Gelen ön talebe göre bugün satışa çıksak projenin tamamını satmış oluruz. Bu nedenle daireleri kendimiz tek tek de satabiliriz. Satışa çıktığımız anda inanıyorum ki yüzde 200 talep toplamış olacağız. Bizim politikamız gereği her parası olan bizden daire alamayacak. Her zaman kamuoyunun önündeki saygın kişiler bu projemizde de olacaktır” şeklinde konuştu.

ORTAKLARLA ÇOK GÜÇLÜ BİR GRUP OLDUK

Projenin isminin Selenium olacağını bildiren Aşçıoğlu, ama ön ismini ortakları Torunlar ve kendilerinin profesyonel gruplar ile çalışma yapıp belirleyeceklerini söyledi. Projeye ihaleyi ilk aldığı günden beri ortak alacağını söylediğini belirten Aşçıoğlu “Riskleri bölmek ticarette doğru bir yoldur. Bir iş yapacağına üç iş yaparsınız ve ülkeye daha faydalı olursunuz. Bu mantıkla çocukluk arkadaşım Eray Kapıcıoğlu ile ortaklık konuştuk. Kamuoyunda ve ticaret dünyasında dürüst iş adamlığı ve başarılarıyla tanınan Torunlar ile anlaştık. Çok güçlü bir grup olduk, uyum içinde çalışmamızdan dolayı mutluyum” diye konuştu.

Projeye bir an önce başlamak istiyoruz

Aşçıoğlu, Galatasaray Kulübü ile yaptıkları görüşmeler sonucu projeye ne zaman başlayacaklarının belli olacağını söyledi. Aşçıoğlu “Stadı Galatasaray yıkarsa 1 Haziran’da, biz yıkarsak ocak ayında inşaata ve yıkıma başlarız. Stad yıkım işi tehlikeli meşakkatli ve zor bir süreçtir. Galatasaray camiasının bu işle uğraşması bana göre yanlış olur. Ayrıca kulübün bir menfaati olmaz. Bizim menfaatimiz ise işe erken başlamak olur, her iki durum da kabulümüzdür, fark etmez” dedi.
İbrahim Acar/Star


Ali sami yen satışa çıktığında yüzde 200 talep toplamış olacağız

AŞÇIOĞLU inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Asçıoğlu, Ali Sami Yen Stadyumu arsası üzerinde yapacakları projeyle ilgili olarak, bugün satışa akılsa projenin tamamını satmış olacaklarını belirterek, politikalan gereği her parası olarım da burada daire sahibi olamayacağını kaydetti. Projenin hepsini satacak kadar talep topladıklarını ancak fiyatı asla şişirmeyi düşünmediklerini söyleyen Asçıoğlu, "Sahsa aktığımız anda inanıyorum ki yüzde 200 talep toplamış olacağız" dedi. Proje çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Yaşar AşçığJu, şu ana kadar taleplerin yüzde 901+1 daire şeklinde olduğunu ve projenin bugün satişa çıksa tamamım satmış ola¬caklarını ifede etti. Versace'nin projeden blok satin alarak kendi markası ile bir rezidans yapmak istediğini hatırlatan Asçıoğlu, görüşmelerin devam ettiğini sözlerine ekledi.

Vatan

 

 


Geri Dön