29 / 04 / 2024

Vestel akıllı saat üretimi için çalışmaya başladı!

Vestel akıllı saat üretimi için çalışmaya başladı!

GELECEK yılın en önemli teknoloji trendleri arasında bulunan akıllı saatler için Vestel’den ilk hamle geldi. Şirketin Manisa’ daki fabrikasında akıllı saat modeli üzerinde çalışılmaya başlandı...



CARİ açık üzerindeki olumsuz etkiyi azaltmak için yerli akıllı telefon ve tablet üretimi için harekete geçen Türkiye’deki elektronik üreticilerinden Vestel, giyilebilir teknoloji ürünleri için de harekete geçti. Manisa’daki Vestel fabrikasında üzerinde çalışılmaya başlanan giyilebilir teknoloji prototipleri arasında Apple’ın uzun zamandan beri üzerinde çalıştığı iddia edilen akıllı saat modelleri de bulunuyor. Konu hakkında açıklama yapan Vestel CEO’su Turan Erdoğan, giyilebilir teknoloji ürünleri konusunda çalışma başlattıklarını ve şu anda ‘biz neler yapabiliriz’ diye düşündüklerini söyledi.


ÇALIŞMA BAŞLADI


Erdoğan, “Daha çok akıllı saat üzerine çalışıyoruz. Yapılmayacak bir şey yok. Bir ürünü devreye almak şu anda çok kolay bir durumda. 4-5 ayda yeni bir ürün piyasaya sürülecek hale getirilebiliyor” dedi. Giyilebilir teknoloji ürünlerinin henüz ticari bir boyuta ulaşmadığını dile getiren Erdoğan, “Şu anda açık konuşmak gerekirse giyilebilir teknolojiler ticari bir ürün değil. Daha erken durumda. Şu anda giyilebilir teknoloji ürünlerini sadece meraklıları alıyor. Bu teknolojilerin kitlelere ulaşması ve cazip hale gelmesi birkaç sene alacak. Çok acelemiz yok. Şu anda çalışmalarımızı yapıyoruz. Ne zaman kitlelere ulaşırsa o zaman ürünümüzü çıkartırız. Bazı şirketlerin piyasaya sürdüğü akıllı saat modelleri var. Çin’de yapan en az 10 şirket var. Ancak şu anda satılmıyor. Sadece meraklısı alıyor” şeklinde  konuştu.


PROTOTİP HAZIRLIYORUZ


Şirketin gelecek aylarda piyasaya süreceği akıllı telefon modeli üzerinde çalışan isimlerden biri olan Vestel Dijital Bölüm Genel Müdürü Hayrettin Çelikhisar, giyilebilir teknoloji ürünleri için altyapının Vestel’de olduğunu kaydetti. Çelikhisar, “Bilmediğimiz ve bizi ürüne götürecek eksik parçaları toplamaya çalışıyoruz. Türkiye’de şu anda giyilebilir teknolojiler üzerinde askeri alandan başka Vestel olarak biz de çalışmalar yapıyoruz. Çok ciddiye alıp çalışıyoruz” diye konuştu. Giyilebilir teknoloji ürünlerinin henüz nihai durumda olmadığını belirten Çelikhisar, söz konusu ürünleri bir kilometre taşı olarak gördüklerini ifade etti. Çelikhisar, “Şu anda 

bir giyilebilir teknoloji ürünü için tüm malzemeler 

elimizde var. Hatta ilk prototip modelimiz üzerinde şu anda çalışıyoruz. Piyasadaki ürünlere göre biraz daha farklı bir model üzerinde çalışıyoruz” dedi.


Dokunmatik ekran ve batarya üretilecek


VESTEL, dokunmatik ekran ve batarya üretmek üzere harekete geçti. Hayrettin Çelikhisar, batarya üretmek için üç yerli şirketle el sıkıştıklarını açıkladı. Çelikhisar, “Üretilen bataryalar sadece cep telefonu ve tablet de değil polis telsizlerinde ble kullanılacak. Ayrıca Ocak ayından itibaren dokunmatik ekran üretimine de başlayacağız” dedi.


Hürriyet


Geri Dön