Yeni Şirketler

Veysel Eroğlu: 2B alanı o kadar büyük değil

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2B alanının sanıldığı kadar büyük olmadığını söyledi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, `2B arazilerinin sanıldığı kadar büyük bir alan olmadığını, iktidarları döneminde orman işgaline asla  izin verilmediğini ve Türkiye'nin orman varlığının arttığını, 2B sorunun ise bu arazilerin satışıyla çözüleceğini" söyledi.

Eroğlu'nun verdiği bilgiye göre Türkiye'de toplam 2B alanı 450 bin hektar yani 4 bin 500 kilometrekare. (İstanbul'un yüzölçümü 5 bin 343 kilometrekare). Bunun 2 bin 300 kilometrekaresi yerleşim alanı haline gelmiş durumda.

`Dünyaya örneğiz'
Eroğlu, AB Sürecinde Çevre Yönetimi Çalıştayı sırasında gazetecilerle sohbetinde özetle şu mesajları verdi:
"2003'ten bu yana hiçbir yerde işgale göz yummadık. 2B arazileri, 31 Aralık 1981'den önce orman vasfını tamamen kaybetmiş alanlar. Bu konu geçmişten gelen bir kangren. Bu alanlar yaklaşık 450 bin hektar. Bunların arasından bağlık-bahçelik alanlar düşüldüğünde 230 bin hektar yerleşim alanı kalıyor. Buradan şimdiye kadar hiçbir hükümet para almamış. (...) Bunların mutlaka satılıp bedelinin hazineye yatması gerekir. Sanıldığı gibi çok büyük bir alan değil, kıymetli alanlar var, 230 bin hektarlık bir yerleşim alanı.  Biz sadece geçen yıl 501 bin hektar yani bu alanların iki katından fazla yeri ağaçlandırdık, ormana kazandırdık. Dolayısıyla orman varlığımız hem alan olarak hem miktar olarak bizim iktidarımız döneminde artıyor. Orman alanını yaklaşık 1 milyon hektar artırdık. FAO bunu dünyaya örnek gösterdi."
Radikal