02 / 05 / 2024

Veysel Eroğlu: Barajlar hariç İzmire 1,1 milyar TL yatırım yaptık!

Veysel Eroğlu: Barajlar hariç İzmire 1,1 milyar TL yatırım yaptık!

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, bakanlığının İzmirdeki yatırımları hakkında bilgi verdi. İzmire her geldiğinde muazzam tesislerin açılışını yaptığını belirten Eroğlu, bugün Küçük Menderes Havzasında yer alan Aktaş Barajının temelini atacağını söyledi



Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Japonyadaki radyasyon oranının Türkiye için şu anda herhangi bir riski yok" dedi.

AK Parti  İzmir  İl Başkanı Ömer Cihat Akayı ziyaret eden Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, bakanlığının İzmirdeki yatırımları hakkında bilgi verdi. İzmire her geldiğinde muazzam tesislerin açılışını yaptığını belirten Eroğlu, bugün Küçük Menderes Havzasında yer alan Aktaş Barajının temelini atacağını söyledi. Bakan Eroğlu, Aktaş Barajının, şebekesiyle beraber yapım bedelini 6 yılda karşılayacağını belirterek, "Maalesef İzmir barajlar ve göletler konusunda, özellikle Küçük Menderes Havzasında bizim dönemimize kadar ihmal edilmiş" dedi.

Beydağ Barajını "yıldırım hızıyla" bitirdiklerini ifade eden Eroğlu, Aktaş Barajı için de geçmiş hükümetler adına geç kalındığı için özür diledi. Küçük Menderes Havzasını barajlarla, göletlerle donatacaklarını ve bölge çiftçisinin gelirini 13 kat artıracaklarını belirten Eroğlu, "Bizim yaptığımız bunlarla sınırlı değil. Çaltıkoru Barajının müteahhidiyle de 11.11.2011 saat 11.00de bitireceksin diye konuştuk. İnşallah onun da açılışını yapacağız" diye konuştu.

Çevre ve Orman Bakanlığının gelecekte yapılacak barajların maliyeti dışında İzmire 1.1 milyar lira yatırım yaptığını anlatan Bakan Eroğlu, ayrıca İzmirin ORKÖY projelerinden faydalandığını ve Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğünün de kentte istasyonlar kurduğunu söyledi. Eroğlu, İzmire devasa yatırımlar yaptıklarını dile getirerek, "Son 8 senede yaptıklarımızı İzmirliler, bizden önce yapılanlarla kıyaslasın. Farkı göreceklerdir" diye konuştu. Sadece Çevre ve Orman Bakanlığının değil, Sağlık, Milli Eğitim, Tarım ve
 Köyişleri ile Ulaştırma Bakanlıklarının da İzmirde büyük yatırımları hizmete aldığını belirten Bakan Eroğlu, TOKİnin kentteki çalışmalarının da önemli olduğunu söyledi.

"HER İKİ KİŞİDEN BİRİ GETİRDİĞİMİZ SUYU KULLANIYOR"

Eroğlu, İzmirin suyunu 2060 yılına kadar temin etme görevinin boyunlarının borcu olduğunu, Çağlayan Barajı ile İzmire 120 milyon metreküp su vermeyi planlayan sistemi kurduklarını belirtti. Sadece İzmirde değil, Türkiyenin her yerinde vatandaşlara su ulaştırdıklarını söyleyen Eroğlu, "Türkiyede her iki kişiden biri bizim getirdiğimiz suyu kullanıyor. Su konusunda muhteşem çalışmalar yaptık" dedi.

JAPONYADA NÜKLEER TEHLİKENİN TÜRKİYEYE ETKİSİ

Ziyaretin sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eroğlu, eğlence yerlerindeki müzik yayınına ilişkin düzenlemede, iş yerlerinin talebi doğrultusunda değişiklikler yapacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Tamam eğlenmek serbest ama belli bir saatten sonra kimseyi rahatsız etmemek gerekir. Çok hassas alanları sınırladık. Sadece hastaneler, huzurevleri gibi çok hassas bölgelerin dışında olanları, çok hassas statüsünden çıkardık, bu konuda mutabık kaldık. Neticede makul bir mutabakat sağlandı. Pazartesi günü yönetmeliği Başbakana sunacağız. 23.59 saatinde bir değişiklik yok. Açık mekansa müziği kapatacak, kapalıysa devam edecek."

Eroğlu, Japonyadaki radyasyon oranıyla ilgili soruya da "Şu anda Türkiye için herhangi bir risk yok. Mesafe, bulutların gidişi, yağmur ve meteorolojik hadiseler var. Endişe edecek bir şey yok. Rüzgar hareketleri bizim lehimize. Bir şey olursa vatandaşı uyarırız" yanıtını verdi. Aliağadaki demir çelik tesislerinin bölgedeki kanser oranını yükselttiği yönündeki iddialar konusunda da Eroğlu, bakanlık olarak bölgedeki denetimleri sıklaştırdıklarını, kanser oranlarında yükselme görmediklerini ifade etti. Bakan
 Eroğlu, "Bazen bazı kişiler ortaya laf ediyor. Başka yerden gelen insanlar, kanser teşhisiyle karşı karşıya olduklarını iddia etmez, ispat eder" dedi.

Eroğlu, Kemalpaşadaki Organize Sanayi Bölgesi tarafından yapılacak Yiğitler Barajının da yapılmaması halinde kendilerinin projeyi tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.

AA     


Geri Dön