27 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: Edirne'ye 1 milyar 528 milyon liralık yatırımla geliyoruz!

Veysel Eroğlu: Edirne'ye 1 milyar 528 milyon liralık yatırımla geliyoruz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hükümetin, Edirne için ne gerekiyorsa yaptığını söyledi. Eroğlu, AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Bakanlığın, Edirne'de büyük yatırımlara imza attığını ifade etti...




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hükümetin, Edirne için ne gerekiyorsa yaptığını söyledi. 


Eroğlu, AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada,  Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Edirne'de büyük yatırımlara imza attığını ifade etti.


2013 yılı başından itibaren Edirne'ye 3 kez geldiğini ve 53 yatırım müjdesi verdiğini belirten Eroğlu, "Bu sefer de 19 müjdeyle, toplam olarak 72 müjdeyle 1 milyar 528 milyon lirayla büyük bir müjdeyle geldik. Yani 1,5 katrilyonluk yatırımla geliyoruz. Edirne'ye hükümetimiz ne gerekiyorsa yapıyor" dedi.


Eroğlu, hastanelerde de büyük bir dönüşüm yaşandığını vurguladı. Vatandaşların istediği yerde muayene olabildiğini ve istediği yerden ilacını alabildiğini ifade eden Bakan Eroğlu, şunları söyledi:


"Hatta geçmişte Kılıçdaroğlu bile hayal edemezdi, rüyasında göremezdi. Helikopter ambulans var mı, uçak ambulans var mı? Hizmet deyince bu netice itibariyle... Sağlıkta öyle, yollar öyle... Bölünmüş yollar, otobanlar... TOKİ'nin yatırımları. Bir uçak düşünün. Belediyenin yaptığı hizmetler bir kanatsa, merkezi hükümetin yaptıkları diğer kanattır. Eğer belediye hizmetleri Edirne'de olduğu gibi fevkalade kötüyse, Uzunköprü'de olduğu gibi berbatsa, Keşan'da olduğu gibi rezaletse o zaman uçağın bir kanadı yok demektir. Gelin uçağın diğer kanadını takın hep beraber Edirne'yi uçuralım."


Eroğlu, Edirne'nin 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti Adayı Ahmet Günşen'e oy vererek hak ettiği başkanını bulacağına inandığını dile getirdi.


Edirne'de belediyecilik hizmetlerinin yeterli olmadığını belirten Eroğlu, şunları kaydetti:


"Edirne'de bunların hizmet falan yaptıkları yok. Edirne'de bilmişler işte bizim sosyal hayatımıza karışacaklar şu, bu... Kimin sosyal hayatına karışıyoruz. Kimin giyimine kuşamına veya hayat tarzına karıştık şimdiye kadar. Yani 10 yılda bunu anlamadı mı Edirneliler? Neticede biz 77 milyon vatandaşımızın hepsini seviyoruz. Hepsinin anlayışına, inancına, düşüncesine saygımız var. Biz bunun için mücadele ediyoruz zaten. Dolayısıyla lütfen Edirneliler de bu çağrımıza kulak versinler. Edirne'ye baktım ben. Geçen sefer de geldiğim zaman Edirne'nin ara sokaklarını gördüm. Çöp dağları, pislik. Altyapı yok, belediyecilik yok, su yok. Çöpler toplanmıyor. Bu kadar para merkezi hükümet gönderiyor. Bu paralar nereye gidiyor? Allah aşkına artık Edirne, gerçekten batıya açılan kapı, Edirnemiz bu şekildeki kötü belediyeciliğe layık değil."


Eroğlu, konuşmasının ardından Ankara'ya hareket etti.



AA


Geri Dön