Kim Kimdir?

Veysi Kaynak kimdir?

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kaynak kimdir? Veysi Kaynak kaç dil biliyor? Veysi Kaynak evli mi? İşte ayrıntılar... İlköğrenimini tamamladıktan sonra, Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gördü ve 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu

Veysi Kaynak, 1 Ocak 1962 tarihinde Kahramanmaraş'ta doğdu. İlköğrenimini tamamladıktan sonra, Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gördü ve 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Kaynak, avukatlık mesleğine adım attı ve aynı zamanda Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kahramanmaraş MYO'da Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.

Kahramanmaraş Belediye Meclis Üyesi olarak, Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcılığı ve Kahramanmaraş Belediye Başkanvekilliği görevlerini de üstlendi. Ardından uluslararası bir şirket grubunda Genel Koordinatörlük yaptı. 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcılığı ve Siyasi Hukuki İşler Başkanlığı görevine atandı ve 2002-2007 yılları arasında AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı olarak görev yaptı.

Kaynak, 2007 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili olarak seçildi ve burada Adalet Komisyonu Üyeliği, AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye-Bahreyn Parlamentolararası Grup Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2011 yılında Adalet Bakan Yardımcılığı'na atandı ve 61. ve 62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri'nde Adalet Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Kaynak ayrıca, 2012-2015 yılları arasında Birleşmiş Milletler Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Akademisi'nde Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 2015 yılında yapılan Milletvekili Genel Seçimleri'nde AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili olarak seçildi ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanvekilliği görevinde bulundu.

Kaynak, 24 Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. Haziran 2020 itibarıyla, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak çalışmaktadır ve aynı zamanda bankanın Ücretlendirme Komitesi Üyesidir.

Kaynak, aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunda da görev yapmaktadır. Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkan Yardımcılığı, Türkiye Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Üyeliği, Kahramanmaraşspor Kulübü Başkanlığı ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur.

Kaynak, Arapça bilmekte olup evli ve beş çocuk babasıdır. Başarılı bir siyasi kariyere sahip olan Kaynak, Türk siyasetinde önemli bir isim olarak yer almaktadır.

Burhaneddin Tanyeri kimdir?
Dr. Adnan Ertem kimdir?
Abdülkadir Aksu kimdir?
Abdi Serdar Üstünsalih kimdir?