Veysi Kubba: İzmir sağlık turizminden 5 milyar dolar kazanabilir!
Türkiye'nin çok iyi yerlere geleceğine inandığını dile getiren İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi (Medicalpark) Genel Müdürü Veysi Kubba, "İzmir'e sağlık turizminden 4-5 milyar dolarlık girdi sağlanabilir" dedi.
Gelecek 10 yıl içinde sağlıkta yapılan atılımlarla birlikte Türkiye'nin çok iyi yerlere geleceğine inandığını dile getiren İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi (Medicalpark) Genel Müdürü Veysi Kubba, "İzmir'e sağlık turizminden 4-5 milyar dolarlık girdi sağlanabilir" dedi.
Kubba, Hastane Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekimi Op. Dr. Zafer Beken ve hastane yöneticileriyle birlikte Yeni Asır ve Sabah gazetelerini ağırladı. Turkuvaz Medya Grubu Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Kocabıyık ve Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı'nın da yer aldığı ziyarette hastanenin çalışmaları konuşuldu.
Hastalar tekrar geliyor
Sağlıkta herşey dahil modeli ile geleceğin alt yapısını oluşturduklarını dile getiren Veysi Kubba, "Artık, dünyanın dört bir yanından, Fizan'dan bile insanlar bizi tercih ediyor" dedi. Bugün itibariyle yurt dışından ayda 300 yabancı hastanın hastanelerinde tedavi edildiğini ifade eden Kubba, "Hastalarımıza İzmir'de konaklama dahil her türlü ihtiyaçlarını karşılayan bir paket sunuyoruz. Hastalarımızın İzmir'deki otellerde yıllık geceleme sayısı 14 bin civarında. Hasta olarak gelen insanlar daha sonra İzmir'e turist olarak da geliyor" diye konuştu.
İzmir marka olacak
İzmir'i sağlık turizminde marka kent yapacaklarına inandığını belirten Kubba, "İzmir gelecek 10 yıl içinde sağlıkta çok iyi yerlere gelecek. Dünyada bize 2 saatlik uçuş mesafesinde 1 milyar insan bulunuyor. İnsanlar sağlıkta niye ABD, Almanya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkeleri tercih ediyor da Türkiye'yi tercih etmiyor. Bizim tek eksiğimiz pazarlama konusu. Onu da yavaş yavaş öğreniyoruz" dedi. Kubba, sağlık turizminden İstanbul'un marka kent imajını kullanarak yüzde 60'lık payı aldığını geri kalan yüzde 40'lık payın önemli bölümünü de İzmir'in alması gerektiğini söyledi.
Yılda 30 bin ameliyat
Hastane Kurumsal Pazarlama Müdürü Seyhan Kahrıman ise, "Hastanemizde 301 yatakla hizmet veriyoruz. Tam donanımlı, 78 yatak kapasiteli yoğun bakım servisimiz, yenidoğan bebekler için de 38 kuvözümüz var. Bu güne kadar 1 milyondan fazla hastaya ayakta, 100 binden fazla hastaya da yatarak tedavi uyguladık. Yılda ortalama 30 binden fazla ameliyat gerçekleştirdik" dedi.
"İzmir çöl, hastaneler vaha"
Turkuvaz Medya Grubu Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Kocabıyık ise, İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin çalışmalarının Türkiye'nin geleceği hakkında ümit verdiğini söyledi. Kocabıyık, "Sizlerin yaptığını İzmir'de başka hangi kurum yapıyor bilmiyorum. Bu tablonun oluşması için herşey düşünülmüş" dedi. Hastanenin İzmir Üniversitesi'yle işbirliği yapmasının da ilham verici olduğunu dile getiren Kocabıyık, "Üniversiteyle işbirliği yapmanız sürekliliğe ne kadar çok önem verdiğinizi gösterir. İzmir'in birçok yeri o kadar kötü durumda ki. Resmen İzmir'i bir çöl, bu hastaneleri de vaha olarak görüyorum. İnşallah sizin sayenizde başka yerler de gelişir" dedi.
"Organ nakli kazançtır"
Başhekim Yardımcısı Dr. Zeki Hozer de, 120. yaşını kutlayan Yeni Asır'ın Türk basın tarihindeki başarılarından ilham aldıklarını belirterek, "Özel hastaneden üniversite hastanesine giden süreci 3 yılda tamamladık. JCI Kalite Akredizasyonu'ndan organ nakli cerrahisine kadar ortaya koyduğumuz başarı örnekleri hem İzmir, hem de Türkiye için büyük bir kazançtır" diye konuştu.
Yeni Asır