Kent Haberleri

Vezirköprü Devlet Hastanesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Vezirköprü ilçesinin önemli bir ihtiyacı olacak hastane binasının yıl sonuna tamamlanacağını söyledi.

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Vezirköprü ilçesinin önemli bir ihtiyacı olması planlanan hastane binasının yıl sonuna tamamlanıp hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

Timetürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Samsun İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr.Mehmet Kılınç, Personel ve Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Kamil Güler ve beraberinde bulunan heyet inşaatı hala devam eden Yeni Vezirköprü Devlet Hastanesi binasını inceledi.

Ziyarette çalışmalarda bulunan Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Osman Karakuş'tan bilgi alan Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, geçmiş süreçte aksamalar yaşanan hastane inşaatının şu an büyük bir hızla devam ettiğini, fiziki gerçekleşme sonucunda yüzde 83'ü tamamlanan hastane binası için tefrişat ve malzeme alımı işlemlerine başladıklarını, bakanlıktan konuyla ilgili gerekli ödeneğin yapıldığını sözlerine ekledi.

Amaçlarının yıl sonuna kadar Vezirköprü'nün önemli bir ihtiyacı olan hastane binasının tamamlanıp hizmete açılması olduğunu söyleyen Oruç, modern diyaliz ünitesi, yeni tomografi cihazı ve bölge hastanelerinde bulunmayan MR cihazına sahip olacak şekilde amaçlanan ve 53 bin metrekare alanda hayata geçirilen 200 yataklı hastanenin hizmete açılmasıyla Vezirköprü'nün sağlık alanında 50 yıllık ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

Yeni hastane binasının acil serviste müşahede yatağı sayısın 10'dan 30'a; ameliyat oda sayısının 4'den 7'ye; poliklinik sayısının ise 22'den 52'ye artış göstereceğini söyleyen Oruç, tüm hasta odaları nitelikli oda olarak planlanan hastanede ayrıca 401 araçlık bir otopark yer alacak.

Hastanenin sadece Vezirköprü'ye değil, üstün görüntüleme merkeziyle Havza, Sinop, Boyabat ve Durağan gibi çevre il ve ilçelerden gelecek hastalara da hizmet vereceğinin altını çizen Sağlık Müdürü Oruç, artık Vezirköprü halkının tedavi için il merkezine gitmesine gerek olmadan işlemlerini ilçelerinde bitirileceğini, hastanenin hemen yanına inşa edilen 20 ünitli Vezirköprü Diş Sağlığı Merkezinin hastaneyle birlikte hizmete girmesiyle de Vezirköprü'de sağlık alanında istenilen düzeyde bir hizmet verme şansına sahip olacaklarının altını çizdi.