Genel

VHV Türkiye artan afetlere dikkat çekti!

2013'te Almanya ve çevresindeki sel felaketi, 16 milyar dolardan daha büyük maddi zarara neden oldu. 2009'da İstanbul'da yaşanan sel felaketi ise 70 milyon doların üzerinde maddi zarar verdi...

2013'te Almanya ve çevresindeki sel felaketi, 16 milyar dolardan daha büyük maddi zarara neden oldu. 

2009'da İstanbul'da yaşanan sel felaketi ise 70 milyon doların üzerinde maddi zarar verdi. Küresel ısınma ve iklim değişiklikleri nedeniyle önümüzdeki yıllarda bu tür felaketlerin tekrarlanarak artacağı öngörülüyor. 

VHV Türkiye İrtibat Bürosu Genel Müdürü Maximilian Stahl, afet hasarları konusundaki tecrübelerini Türk Sigorta Sektörü ile paylaşmak istediklerini ifade etti. Belli bir seviyeye kadar sellerden korunmanın mümkün olduğunu ifade eden Stahl konuyla ilgili şunları söyledi: "Selin zararlarından korunmak için inşaat firmaları, şantiyelerine yüzey suyu ya da zemin suyu girişine karşı setler ve drenaj sistemleri kurmalı, malzemeleri ile inşaat makinelerini vardiya sonlarında daha yüksek bir zeminde bulundurmalıdır. İnşa halindeki binaların içinde bulunduğu risk düşünüldüğünde, bina ağırlığının su basılarak arttırılması da çok Önemlidir. Kazı işlerinde, yağış mevsimleri ile su baskım tehlikesi olan diğer dönemler, inşaat programında göz önüne alınmalıdır." 


Vatan